!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου: Voucher Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Διεύθ.: Γαλατάς Σροιζηνίας, Σ.Κ. 18020
Πληρ.: Παπαχατζής Ιωάννης
Σηλ.: 2298043394 - 6973306518
Website: http://pasekdap.wordpress.com
E-mail: pasekdap@gmail.com

Δελτίο Τύπου: Voucher Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το Αναλυτικό Σεύχος Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση Πράξεων στο Πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για Φορείς / Δομές και Ωφελούμενες Μητέρες, το οποίο δημοσιεύθηκε εχθές. Σο ποσό του voucher για τα Κ.Δ.Α.Π. παραμένει στα 1.400 ευρώ ενώ για τα Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α. μειώθηκε από 7.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως περίπου τα μισά Κ.Δ.Α.Π. της χώρας δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και θα οδηγηθούν σε βέβαιο κλείσιμο .
Σημαντικότατο είναι το έργο και η βοήθεια που προσφέρουν τα Κ.Δ.Α.Π. Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α. στην εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Λάβαμε δεκάδες τηλεφωνήματα από γονείς που θεώρησαν πως υποτιμάται η έννοια της «ανάγκης» τους. Μητέρες, μας είπαν πως «εργαζόμενες δεν είναι μόνο οι γυναίκες που τα παιδιά τους είναι βρέφη ή νήπια, αλλά και εκείνες που τα παιδιά τους είναι στο δημοτικό σχολείο και στην προεφηβική ηλικία. Η γυναίκα δεν εργάζεται μόνο τις πρωινές ώρες, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, είναι αναγκασμένη πολλές φορές να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, αδυνατώντας να πληρώσει κάποιο ιδιωτικό κέντρο φύλαξης και φροντίδας ή κάποιον άνθρωπο για να κρατήσει το παιδί της.» στα μισά περίπου Κ.Δ.Α.Π. η δυναμικότητά τους δεν ξεπερνά τα 40 παιδιά. Σε αυτά τα Κ.Δ.Α.Π. πέρα από την μικρή δυναμικότητα της άδειας λειτουργίας τους, είχαμε (για την σχολική χρονιά 2012-2013) και μεγάλη μείωση του αριθμού των εγκρίσεων με αποτέλεσμα
πολλά από αυτά να επιδοτηθούν μόνο για 3 - 4 ή και 5 παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται στην συνολική χρηματοδότηση της Δομής. Σην φετινή χρονιά λοιπόν κάποια Κ.Δ.Α.Π., πέρα από αυτά που δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν (Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα κλπ.), κατάφεραν να επιβιώσουν μετά κόπων και βασάνων. Σην ερχόμενη περίοδο αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα Κ.Δ.Α.Π. να απειλούνται με οριστικό κλείσιμο. Η κοινωνική πολιτική και η ευαισθησία όλων μας δεν θα έπρεπε να περιορίζεται μόνο στα μεγάλα Κ.Δ.Α.Π. των μεγάλων Δήμων αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να σκύψουμε πάνω από τις μικρές κοινωνίες εκεί που το Κ.Δ.Α.Π. είναι μία όαση πολιτισμού, παιδείας, δημιουργίας και αποτελεί πραγματική ανάγκη για την ελληνική οικογένεια. Στα Κ.Δ.Α.Π., μικρής δυναμικότητα με το voucher που ανακοινώθηκε για φέτος στα 1.400 ευρώ, κινδυνεύουν με κλείσιμο ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι πέρα από βέβαιο πως θα κλείσουν αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους. Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε όλους τους Βουλευτές , Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων να σταθούν στο πλάι των οικογενειών και των εργαζομένων , με άμεση παρέμβασή τους για το σοβαρότατο πρόβλημα της χρηματοδότησης και της συνέχισης της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. αφού για λίγες μέρες η Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα είναι σε δημόσια διαβούλευση, με ουσιαστικό στόχο να μην κλείσει κανένα Κ.Δ.Α.Π. ώστε να μην μείνουν χιλιάδες παιδιά εκτός Κ.Δ.Α.Π. και άλλες τόσες οικογένειες χωρίς τις κοινωνικές αυτές παροχές που - πολύ περισσότερο σήμερα - έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.


                                                    Με εκτίμηση
                                                      Για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                             ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                                      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.