!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ερώτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς το ΥΠ.ΕΣ για την ένταξη των νομικών προσώπων στους δήμους


Με το βλέμμα στραμμένο στις επιδιώξεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης για συγχώνευση και κατάργηση των νομικών προσώπων των δήμων που θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος της δεξαμενής από την οποία θα αντληθούν οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον απέστειλε ερώτημα στο υπουργείο εσωτερικών σχετικά με τη διαδικασία που ισχύει και πρέπει να ακολουθηθεί για την κατάργηση των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ με ενσωμάτωση των αρμοδιοτήτων και τη μεταφορά του συνόλου του προσωπικού τους στον οικείο δήμο.
Το κύριο μέλημα όμως αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να είναι η ένταξη ή όχι των Νομικών Προσώπων στους Δήμους, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει στο παρελθόν ή να γίνει στο μέλλον, αλλά το τι κάνουμε ΤΩΡΑ για να αποτρέψουμε τη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων και τις απολύσεις, καθώς και η οργάνωση ενός ευρύτερου μετώπου αντίστασης, από εργαζόμενους, άνεργους και χρήστες των υπηρεσιών που θα καταργηθούν, για την ανατροπή της μνημονιακής - αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτική και των πολιτικών της εκφραστών.
Το πλήρες κείμενο του εγγράφου της ε/ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ προς τον υπουργό εσωτερικών το οποίο κοινοποιείται και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πληθώρα ερωτημάτων προς την Ομοσπονδία μας, σχετικά με την κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων με μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στον οικείο Δήμο. Με δεδομένο πως πολλοί Δήμοι έχουν προχωρήσει ή σκοπεύουν άμεσα να λάβουν απόφαση ενσωμάτωσης των Νομικών Προσώπων σύμφωνα και με το άρθρο 219 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα δημιουργήσουν ανησυχία και συγκρούσεις παρακαλούμε άμεσα οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας να επιβεβαιώσουν πως:
1.Για την κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. με ενσωμάτωση των αρμοδιοτήτων τους και μεταφορά του συνόλου του προσωπικού στον οικείο Δήμο ακολουθούνται οι διατάξεις του άρθρου 241 του Ν.3463/2006, του άρθρου 219 του Ν.3584/2007 και του άρθρου 239 του Ν.3852/2010.
2.Εφόσον ήδη έχουν καταργηθεί οι κενές Οργανικές θέσεις στον Ο.Ε.Υ. των Δήμων το προσωπικό των καταργηθέντων Ν.Π.Δ.Δ. με σχετική απόφαση του Δ.Σ., καθίσταται αυτοδίκαια προσωπικό του Δήμου που θα ενταχθεί σε συστηνόμενες αντίστοιχες θέσεις με τροποποίηση  του υφιστάμενου Ο.Ε.Υ. του Δήμου.
Η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας στα ανωτέρω ερωτήματα είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και την αποφυγή καταστάσεων που θα δημιουργήσουν εκρηκτικές αντιδράσεις εργαζομένων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα !!!

 askota.gr

Η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τους συλλόγους - μέλη της για την ένταξη των νομικών προσώπων στον οικείο δήμο και την ασφαλή μεταφορά του συνόλου του προσωπικού  
 
Αθήνα, 5 Ιουνίου 2013
 Αριθμ. Πρωτ.: 537

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι ξεκάθαρο πως η τρικομματική συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, υπολογίζει μεγάλο ποσοστό των απολύσεων αυτών να προέλθει από τους Ο.Τ.Α. μέσω καταργήσεων-συγχωνεύσεων των Νομικών Προσώπων τους (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.).
Ξεκάθαρη και διαχρονική θέση αρχής της Ομοσπονδίας είναι, το κλείσιμο των  Νομικών Προσώπων και η μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού στον οικείο Δήμο.
Λαμβάνοντας υπόψη πως μέσα στο 2013, δεσμεύτηκαν για 25.000 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις εργαζομένων, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη μας. Το κλείσιμο ενός Νομικού Προσώπου μπορεί να χρειαστεί σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία (Ν.3463/2006-άρθρο 241, Ν.3584/2007-άρθρο 219 και Ν.3852/2010-άρθρο 239) μερικούς μήνες.
Προκειμένου όμως να προβλεφθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να κοπεί η όρεξη σε «καλοθελητές» που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν συγκυρίες, οι Δήμαρχοι μεμονωμένα, αλλά και μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου την Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ομαλή ροή της διαδικασίας με πλήρη εξασφάλιση του μεταφερόμενου προσωπικού.
Στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το Κοινωνικό κράτος και τις Κοινωνικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα διστάσουν να εκμεταλλευτούν ευκαιριακές καταστάσεις και συγκυρίες.
Δικό μας μέλημα και απόλυτη προτεραιότητα το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων!!!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

      Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                           Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.