!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εργασίας για τη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών


Η χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ, η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στου δήμους, καθώς και η προώθηση του προγράμματος EU – STARTER, που αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη ήταν τα θέματα που έθεσε προς συζήτηση η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με δηλώσεις αμέσως μετά, είπε ότι ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των  παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ για τη νέα σχολική χρονιά με το ποσό των150 εκ.ευρώ.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Ασκούνης, το ποσό αυτό δεν επαρκεί, με δεδομένο ότι και φέτος – λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης – αναμένεται νέο κύμα αύξησης των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.
«Για αυτό, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητήσαμε από τον κ. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης με αδιάθετους πόρους από άλλα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει από τους γονείς για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς».



Σε ότι αφορά το θέμα της ανεργίας και ειδικότερα την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας ότι μέσα στο μήνα θα υπάρξει συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, να πάρουμε την έγκρισή της και να ξεκινήσει η υλοποίησή του από τον Σεπτέμβριο.
«Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφορά 50 έως 60 χιλιάδες άτομα, έχει προϋπολογισμό περίπου150 εκ.ευρώ, έχει πεντάμηνη διάρκεια και αποτελεί ένα ανάχωμα απέναντι στην ανεργία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δε λύνει το πάγιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά είναι κάτι σημαντικό σε αυτή τη φάση που διανύουμε».
Τέλος, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό να προωθήσει η Κυβέρνηση και το υπουργείο ως πρώτη προτεραιότητα στα ευρωπαϊκά φόρουμ, αλλά και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 27-28 Ιουνίου την πρόταση «EU –STARTER», του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), την οποία έχει υιοθετήσει η ΚΕΔΕ, αλλά έχει και την έγκριση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι που αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 6 δις ευρώ και για τις χώρες του νότου η χρηματοδότηση θα είναι στο 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.