!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - Απόφαση σταθμός για την μονιμοποίηση ΑμΕΑ

Δρόμο μονιμοποίησης όλων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) που απασχοληθήκαν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ανοίγει το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, η πρόεδρος του οποίου αποφάσισε χθες τη μετατροπή της σύμβασης πρώην εργαζόμενου στο δήμο Αφάντου σε αορίστου χρόνου στον Δήμο Ρόδου.
Πρόκειται για την πρώτη τακτική απόφαση που έχει εκδοθεί σε όλη την Ελλάδα και χαρακτηρίζεται ως απόφαση – σταθμός για την ανάπτυξη του δικαιώματος στην εργασία.
 
Της Άννας Σαρρή
 

Με την απόφαση που εκδόθηκε χθες από την πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου Έλενα Μπαρκούκη, και η οποία είναι η πρώτη που εκδίδεται σε όλη την Ελλάδα από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο τακτικής διαδικασίας, υπάλληλος ΑμΕΑ, ο οποίος απασχολείτο με το πρόγραμμα «3+1» στο πρώην δήμο Αφάντου - νυν δήμο Ρόδου - και η σύμβασή του είχε λήξει, μεταφέρεται στο δήμο Ρόδου. Ο υπάλληλος μπορεί να επιστρέψει στη θέση του, αφού πλέον θα απασχολείται ως μόνιμος.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε απασχοληθεί αρχικά στην εταιρεία ΔΑΤΕΑ του πρώην δήμου Αφάντου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο δήμο Ρόδου, αλλά έληξε η σύμβασή του. Σήμερα καλείται να συνεχίσει την εργασία του στον Δήμο Ρόδου. Άλλωστε, είχε κερδίσει και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, μέσω της έκδοσης προσωρινής διαταγής από την πρωτοδίκη Καλλιόπη Λόλα.
Η έκδοση των αποφάσεων
Υπάλληλος ΑμΕΑ που είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «3+1» στην επιχείρηση ΔΑΤΕΑ του πρώην δήμου Αφάντου, απασχολήθηκε στη συνέχεια με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» στον ενιαίο δήμο της Ρόδου. Με τη λήξη της σύμβασής του, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, οπότε και τα κέρδισε με απόφαση της προέδρου Καλλιόπης Λόλα.
Σύμφωνα με την απόφαση, είχε μετατραπεί προσωρινά η εργασιακή σχέση του σε αορίστου χρόνου, μέχρι και την έκδοση της οριστικής αποφάσεως επί της αγωγής, που είχε καταθέσει ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου. Η οριστική απόφαση εκδόθηκε χθες και σύμφωνα με αυτήν – βάσει των πληροφοριών της «ΠΡΟΟΔΟΥ» - αποφασίστηκε η μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου στο δήμο Ρόδου.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου προχώρησε σε οριστική αναγνώριση της εξαίρεσης των ΑμΕΑ από το νόμο του ΑΣΕΠ, αλλά και του άρθρου 103 του Ελληνικού Συντάγματος, βάσει της οποίας (αναγνώρισης) οι νόμοι που προστατεύουν ΑμΕΑ είναι ειδικότεροι.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Μιχάλης Κόκκινος

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΡΟΔΟΥ ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.