!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η θέση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για ενδεχόμενες απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ




Την κατηγορηματική του αντίθεση στις όποιες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, όπου συζητήθηκε το θέμα, ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά των απολύσεων και υπέρ της κινητικότητας των εργαζομένων στους δήμους, ενώ θα ζητήσει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να εκθέσει τις απόψεις του, αλλά και να ενημερωθεί για τις θέσεις της.

«Εδώ και μέρες, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, κυριαρχεί η είδηση για απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση της χώρας μας έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιου εύρους που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα από τον περασμένο Δεκέμβριο, 11 Δήμοι, 2 Περιφέρειες και 2 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν προσφερθεί οικειοθελώς για να αξιολογηθούν οι δομές και οι υπηρεσίες τους. Η αξιολόγηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως πιλότος για την αξιολόγηση και των υπολοίπων Δήμων.
Πιστεύουμε σε μια δημόσια διοίκηση ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική. Θα πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποκτήσουμε ξαφνικά και ευέλικτη και αποτελεσματική διοίκηση και ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οριζόντιων περικοπών. Μιλάμε για ανθρώπους, για υπαλλήλους και όχι για ψυχρούς αριθμούς».
Ο κ. Ασκούνης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Αυτοδιοίκησης στις όποιες απολύσεις στους δήμους και επανέλαβε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας εργαζομένων.
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στις όποιες απολύσεις. Έχουμε ταχθεί υπέρ της κινητικότητας και μάλιστα στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να μετακινηθούν εργαζόμενοι από Δήμους και Περιφέρειες που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ελλείψεις».

 kedke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.