!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»

Ο ΣΚΛΕ επανερχόμενος στο πάγιο αίτημα του κλάδου, κατάθεσε τον Υφυπουργό Εργασίας, κύριο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μετά την μεταφορά του τομέα της Πρόνοιας στο Υπουργείο, έχει την αρμοδιότητα για την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος» Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ως ΝΠΔΔ λειτουργούν τα επαγγελματικά και επιστημονικά όργανα των Ιατρών, των Φαρμακοποιών, των Δικηγόρων, των Φυσικοθεραπευτών, των Νοσηλευτών και των Επισκεπτών Υγείας. Διαβάστε όλη την επιστολή ακολούθως:

Προς: Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κύριο
Παναγιωτόπουλο.


Θέμα: Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημα των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας, για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», που επιβεβαιώνεται ανελλιπώς από ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου μας και κατατίθεται με συνέπεια στο Υπουργείο Υγείας από τη δεκαετία του 1990. Για τελευταία φορά το σχετικό αίτημα μας υποβλήθηκε στον Υπουργό Υγείας κύριο Λυκουρέντζο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μετά όμως την μεταφορά του τομέα της Πρόνοιας, η αρμοδιότητα για την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας περιήλθε στο Υπουργείο Εργασίας.
Ήδη η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει για τα υπόλοιπα επαγγέλματα Υγείας – Πρόνοιας, τη λειτουργία των επιστημονικών και επαγγελματικών τους οργάνων ως ΝΠΔΔ. Έτσι, με τη μορφή ΝΠΔΔ λειτουργούν ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Ν.3599/2007), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (Ν.4058/2012) και η Ένωση Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών (Ν.3252/2004).
Επανερχόμενοι στο πάγιο αίτημα μας για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», επισημαίνουμε ότι η πολυσχιδία των επιστημονικών θεματικών ενασχόλησης των Κοινωνικών Λειτουργών και η πολυποίκιλη επαγγελματική τους δραστηριοποίηση, η επί σειρά ετών συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την θεσμική αναβάθμιση του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας από την δεκαετία του 1990 (για το οποίο υπάρχει σχετική αλληλογραφία στις υπηρεσίες του Υπουργείου):
• Εξασφαλίζει ένα αυξημένης τυπικής ισχύος πλαίσιο καταγραφής των επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών και εποπτείας της τήρησης των όρων απόκτησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.
• Διευκολύνει τον κλάδο στην κατοχύρωση και προάσπιση των επαγγελματικών του δικαιωμάτων και στην διεκδίκηση και προβολή των εργασιακών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών - μεταξύ άλλων - αιτημάτων του.
• Εξορθολογίζει το σύστημα καταγραφής των πραγματικών επαγγελματιών και επιτυγχάνει την τήρηση των απαιτούμενων στοιχείων τους από τα Αρμόδια Όργανα του Συλλόγου
• Ενισχύει την ασφάλεια στους χώρους παροχής υπηρεσιών από αυτούς και επαυξάνει το κύρος και την ρυθμιστική ισχύ του Συλλόγου με την υποχρεωτική έκδοση δελτίου ταυτότητας Κοινωνικού Λειτουργού.
• Λαμβάνει μέριμνα μέσω της προβλεπόμενης ετήσιας εισφοράς και του παράβολου εγγραφής (στο Ν.Π.Δ.Δ.) για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και λειτουργικότητας του Συλλόγου.
Η σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»
• θα αναδείξει ακόμη ένα θεσμικό συνομιλητή στην διαμόρφωση στρατηγικής και των επιλογών όρων παροχής υπηρεσιών, επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου
• θα επιβάλλει τα απαραίτητα θεσμικά εχέγγυα εποπτείας (από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ελπίζουμε στην αποδεδειγμένη ήδη δημοκρατική ευαισθησία σας και στην πρόθεση σας να αναβαθμίσετε θεσμικά και επαγγελματικά τους «κοινωνικούς σας εταίρους».
Συννημένα σας αποστέλλουμε Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», που συντάχθηκε από Ειδική Επιτροπή του Συνδέσμου μας και εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του ΣΚΛΕ κατά την 30η/25-6-2012 Συνεδρίαση του.
Είμαστε στην διάθεση σας, σε αναμονή ορισμού θεσμική συνάντησης για την αναλυτικότερη γνωστοποίηση των θέσεων του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.