!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΕΕΤΑΑ

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

                                                                    Αθήνα, 07/06/2013
                                                                    Αριθμ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2590-1/07/06/2013

Δ/νση Γραμματείας - Τμήμα ελεγκτών
Πληροφορίες: Χαρίκλεια Ζ. Λάτσιου
Τηλέφωνο: 2106475692
Email: clatsiou@dpa.gr

                                                                      Προς
                                                             Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης
                                                             και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ.ΑΕ)
                                                             υπόψη Προέδρου ΔΣ
                                                             Μυλλέρου 73-77
                                                             ΤΚ 10436 Αθήνα


Θέμα: Παροχή διευκρινήσεων
Σχετικά: α) το υπ' αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/2590/12/04/2013 ερώτημα του συλλόγου εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Βοιωτίας
β) το υπ' αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/2972/25/04/2013 ερώτημα του συλλόγου εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Ηρακλείου
γ) το υπ' αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ.3243/13/05/2013 ερώτημα του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με την αποστολή στοιχείων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" στην ΕΕΤΑΑ.ΑΕ

Με τα ως άνω σχετικά έγγραφα, αντίγραφα των οποίων σας διαβιβάζουμε, οι Σύλλογοι των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" των νομών Βοιωτίας και Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Αμυνταίου ερωτούν, μεταξύ άλλων, για την νομιμότητα διαβίβασης πληροφοριών των εξυπηρετούμενων του προγράμματος στην εταιρεία σας μέσω της συμπλήρωσης ενός ειδικού αρχείου με "στατιστικά στοιχεία" προκειμένου να αποσταλεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Αρχή στο σχετικό αρχείο με "στατιστικά στοιχεία" αναγράφονται και πρέπει να συμπληρωθούν, μεταξύ άλλων οι ακόλουθες πληροφορίες που αφορούν στους εξυπηρετούμενους του προγράμματος: ονοματεπώνυμο, φύλο, ημερομηνία γέννησης, ΑΜΚΑ, αν είναι ΑμεΑ και ποσοστό αναπηρίας. Επιπλέον με τα ανωτέρω ερωτήματα, οι Σύλλογοι των εργαζομένων του προγράμματος "βοήθεια στο Σπίτι" των νομών Βοιωτίας και Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Αμυνταίου ερωτούν αν η αποστολή των προαναφερόμενων πληροφοριών (αρχείο με "στατιστικά στοιχεία") αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι"
Προκειμένου η Αρχή να επιληφθεί της συγκεκριμένης υπόθεσης - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που παρέχει ο νόμος 2472/1997 καλείσθε, όπως εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη του παρόντος, παράσχετε τις ακόλουθες πληροφορίες: (1) από ποια διάταξη νόμου προκύπτει αρμοδιότητα της ΕΕΤΑΑ.ΑΕ να συλλέγει τις προαναφερθείσες πληροφορίες (2) η συμπλήρωση του προαναφερόμενου αρχείου με "στατιστικά στοιχεία" τηρείται και στην ΕΕΤΑΑ.ΑΕ ή διαβιβάζεται μέσω αυτής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε ποια διάταξη νόμου προβλέπεται αυτό, (3) ποιος ο σκοπός διαβίβασης του αρχείου με "στατιστικά στοιχεία" στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (4) για ποιο λόγο είναι απολύτως αναγκαία και πρόσφορη η συμπλήρωση και αποστολή στο αρχείο με "στατιστικά στοιχεία" ονομαστικών στοιχείων των εξυπηρετούμενων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" στην ΕΕΤΑΑ.ΑΕ ή/και στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (5) από ποια διάταξη νόμου προκύπτει ότι η αποστολή του αρχείου με "στατιστικά στοιχεία" στην ΕΕΤΑΑ.ΑΕ ή/και στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και (6) οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα μπορούσε να διευκολύνει την εξέταση της υπόθεσης.

                                                                              Με εντολή Προέδρου
                                                                              ο εισηγητής ελεγκτής

                                                                              Χαρίκλεια Ζ. Λάτσιου
                                                                              ΔΝ, Νομικός Ελεγκτής


Συνημμένα: 1) το υπ' αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/2590/12/04/2013 ερώτημα του συλλόγου εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Βοιωτίας (4 σελίδες)
2) το υπ' αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/2972/25/04/2013 ερώτημα του συλλόγου εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Ηρακλείου (2 σελίδες)
3) το υπ' αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ.3243/13/05/2013 ερώτημα του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με την αποστολή στοιχείων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" στην ΕΕΤΑΑ.ΑΕ (8 σελίδες)


Κοινοποίηση:
1) Σύλλογος εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Βοιωτίας
υπόψη προέδρου
Καραγιαννοπούλου 159
ΤΚ 32100 Λιβαδειά

2) Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικής Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων (ΣΕΚΦΕΟ) Ν. Ηρακλείου
Καλυδώνας 1
ΤΚ 71409 Ηράκλειο Κρήτης

3) Δήμος Αμυνταίου
Δομές "Βοήθεια στο Σπίτι"
ΤΕΕ Αμυνταίου
ΤΚ 53100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.