!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Κοινοποίηση σε:
Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο Βουλευτή Χίου
Κωνσταντίνο Μουσουρούλη Βουλευτή Χίου
Γεώργιο Αμπαζή Πρόεδρο ΑΔΕΔΥ Χίου
Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Χίου
Εργατικό Κέντρο Χίου
Δήμο Χίου
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και οι εργαζόμενοι σε αυτό εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όλη την Ελλάδα.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η φτώχεια, η μοναξιά, οι αναπηρίες, τα γηρατειά και πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας βρίσκουν επίλυση και ανακούφιση μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουν οι ειδικότητες του προγράμματος.
Οι 3500 εργαζόμενοι πανελλαδικά οι οποίοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ κρατούν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες , προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ακούραστα, εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες συνθήκες, βιώνοντας ένα καθεστώς ανασφάλειας, αβεβαιότητας και άγχους για τη συνέχιση της δουλειάς τους, για την ανανέωση των συμβάσεων τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Πάνω από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι μέσω των σωματείων τους δίνουν μάχες για ένα Βοήθεια στο Σπίτι που σε μόνιμη λειτουργία, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων θα εδραιώσει τη μοναδικότητα του: την ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών στο φυσικό περιβάλλον του εξυπηρετούμενου.
Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση βαθαίνει παρασύροντας τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όλοι περιμέναμε την αναβάθμιση και διεύρυνση του προγράμματος ΒΣΣ, για να διαπιστώσουμε ότι συνεχίζει να αφήνεται στην τύχη του!!
‘Όταν με νόμο εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για τη λειτουργία του προγράμματος η πολιτεία αντί να το θεσμοθετήσει ως όφειλε, ψήφισε με νόμο το νέο πρόγραμμα <<Κατ΄οίκον φροντίδα συνταξιούχων>>, το οποίο με τα κριτήρια που θέτει αφήνει αβοήθητους τους εν δυνάμει ωφελούμενους (130000 ωφελούμενους- ΑΜΕΑ πανελλαδικά) και δεν αποκρίνεται στο σκοπό του ήδη ισχύοντος προγράμματος.
Με αγώνα και προσπάθεια εργαζόμενοι και Δήμοι προσβάλαμε αυτή την πρόθεση της πολιτείας και καταφέραμε για άλλη μία φορά να πάρουμε παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.
Ο χρόνος όμως περνάει πολύ γρήγορα και θα βρεθούμε και πάλι σε συνθήκες άγχους και εργασιακής ανασφάλειας, καθώς είναι άγνωστο για όλους μας το μέλλον της δουλειάς μας.
Ακούμε έντονα ότι η πολιτεία σκοπεύει να καταργήσει την κρατική μορφή των προγραμμάτων ΒΣΣ, με την ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών, όπου οι ωφελούμενοι θα κληθούν από την πενιχρή τους σύνταξη να πληρώνουν για να λαμβάνουν τις παροχές του προγράμματος, κάτι που θα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί! Από τους 130.000 ωφελούμενους πανελλαδικά, 700 σε τοπικό επίπεδο, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, πόσοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις παροχές των προγραμμάτων;;; Από τους 3.500 εργαζόμενους πανελλαδικά, 49 τοπικά, πόσους θα μπορούν να απορροφήσουν οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί;;;; Και πόσοι θα προστεθούν στην λίστα των ανέργων;;;
Ποια είναι τα σχέδια της πολιτείας από την 01-10-2013, για τους 3.500 εργαζόμενους και για τους 130.000 ωφελούμενους πανελλαδικά; Που δεν είναι άλλοι από τους δικούς μας ανθρώπους, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Ένα άλλο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η καθυστέρηση των χρηματοδοτήσεων μας από τα υπουργεία και κατά συνέπεια η πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε την χρηματοδότηση για το Α τρίμηνο του 2013 από το υπουργείο εσωτερικών και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία!!!
Αν σε τοπικό επίπεδο οι υπάλληλοι που υπάγονται στη ΔΗΚΕΧ έχουν πληρωθεί έως τον Μάιο του 2013, από το αποθεματικό της εταιρίας, οι υπάλληλοι που υπάγονται στο Δήμο Χίου αλλά και οι υπάλληλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα μετράνε μήνες που έχει να γίνει καταβολή των δεδουλευμένων τους!!! Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Σε ποια άλλη πολιτισμένη, Ευρωπαϊκή χώρα οι εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να αμείβονται στο τέλος κάθε μήνα;;; Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να γίνεται γρηγορότερα η αποδέσμευση των χρηματοδοτήσεων από τα αρμόδια υπουργεία;

Παρακαλούμε και αναμένουμε για τις δικές σας ερωτήσεις- παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπουργούς.
Κύριε Βουλευτή Χίου, Κωνσταντίνε Τριαντάφυλλε γνωρίζοντας την πρόσβαση σας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακαλούμε και αναμένουμε για τις ατομικές σας παρεμβάσεις τόσο εκεί όσο και στα αρμόδια υπουργεία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για το σωματείο εργαζομένων στα προγράμματα ΒΣΣ Χίου

       Η Πρόεδρος                                                                        Η Γεν. Γραμματέας
Αριέττα Γιακούμα                                                                     Μαρία Γιαχανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.