!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ.: Τέρμα οι προσλήψεις στο Δημόσιο


Οριστικό τέρμα στις προσλήψεις στο Δημόσιο -ακόμα και στις μεμονωμένες, αλλά και στους διορισμούς των επιτυχόντων ΑΣΕΠ- επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με εγκύκλιό του προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία και οργανισμούς), και αυτό στο πλαίσιο του δόγματος «πέντε φεύγουν ένας μπαίνει».
Με την εγκύκλιό του, με ημερομηνία Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ο κ. Ραγκούσης ζητεί από υπουργεία και οργανισμούς να πουν, μέχρι νεωτέρας, «όχι»:
1. Στην έκδοση και δημοσίευση αποφάσεων πρόσληψης προσωπικού, ακόμα και στους επιτυχόντες στους διαγωνισμούς στο ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων. Ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται στο τακτικό προσωπικό που έχει πάρει οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ, αλλά αναμένει ακόμη κάποιο διορισμού περιμένοντας κάποια λύση από την Πολιτεία.
2. Στην υλοποίηση οιαδήποτε απόφασης διορισμού σε τακτικό προσωπικό - είτε πρόκειται για σύμβαση αορίστου χρόνου είτε για πρόσληψη μονίμων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση-ματ του υπουργού Εσωτερικών, που «παγώνει» οποιαδήποτε πρόσληψη στο δημόσιο,  είναι εν ισχύι έως ότου εκδοθούν οι κοινές αποφάσεις Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου, οι οποίες και θα καθορίζουν όχι μόνον τον συγκεκριμένο αριθμό των προσλήψεων για φέτος, αλλά και τη γενικότερη κατανομή των προσλήψεων που θα γίνουν σε όλο το Δημόσιο. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και υπουργείο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, και για αυτό το λόγο ο κ. Ραγκούσης έχει ζητήσει τα αιτήματα για προσλήψεις από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς.
Στο πλαίσιο της αναλογίας 1-5 στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών καθιστά σαφές ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνονται άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Παράλληλα, προσπαθώντας δε να διασφαλίσει την εφαρμογή της εγκυκλίου του, ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε ταυτόχρονα την εγκύκλιο στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης -που ελέγχει τη νομιμότητα των δοκιμίων-, καθώς και στο Εθνικό Τυπογραφείο, με την επισήμανση για ακόμα μια φορά να μη δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ατομικές πράξεις διορισμού ή πρόσληψης οποιουδήποτε υπαλλήλου.
Με την κίνησή του αυτή, ο κ. Ραγκούσης φέρνει πλέον σε ακόμα δυσμενέστηρη θέση τούς περίπου 1.800 που έχουν πετύχει τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (το 2008 και το 2009) και δεν έχουν ακόμα διοριστεί. Ανάμεσά τους περίπου 500 υπάλληλοι των ΟΤΑ, 620 εκπαιδευτικοί και 660 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Ήδη, δε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά στις προσλήψεις, τα αιτήματα που έχουν αποσταλεί από υπουργεία και φορείς ανέρχονται περίπου στα 16.000 και -κατόπιν του στοπ Ραγκούση- είναι σχεδόν βέβαιον ότι δε θα ικανοποιηθεί το 1/3 των αιτημάτων.
Περικοπές, τέλος, θα μπουν και στις προσλήψεις συμβασιούχων-εποχικών, οι οποίες για το 2011 θα είναι 53.000, αριθμός μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το 2010, όπου οι προσλήψεις ανήλθαν στις 63.770.
Βλ. τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.