!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στους δήμους τα ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα


Picture 0 for Στους δήμους τα ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα

Στην ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης που καταλογίζει ευθύνες στην αιρετή περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα απαντά με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, μετά τις επισημάνσεις του δήμου ότι τα ιδρύματα αυτά απειλούνται με «λουκέτο», η Περιφέρεια σημειώνει ότι τα προνοιακά επιδόματα είναι υποχρέωση των δήμων και αναφέρει ότι οι λειτουργικές δαπάνες των προνοιακών ιδρυμάτων δεν καλύπτονταν από τα έσοδα της περιφέρειας αλλά από επιχορηγήσεις υπουργείων.
«Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για κάλυψη των δαπανών των υπηρεσιών αυτών από την αιρετή Περιφέρεια έως και τις 31 Μαρτίου, εφόσον μάλιστα δεν υπήρξε χρέος στις 31-12-2010. Εφόσον έρθει η επιχορήγηση από το υπουργείο είναι αυτονόητο ότι θα κατευθυνθεί αυτομάτως στα συγκεκριμένα ιδρύματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Για προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» κάνει, εξάλλου, λόγο με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Θέλω να πιστεύω ότι με καλή διάθεση και πολιτική βούληση από πλευράς κυβέρνησης θα βρεθούν λύσεις», προσθέτει.
πηγη:voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.