!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μ. Μπεκίρης: Ανησυχητική Μετεξέλιξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Δευτ. 21 Φεβρουαρίου 2011, 14:53


Στην προκήρυξη από την ειδική υπηρεσία συντονισμού
και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της μελέτης για την αποτίμηση του προγράμματος .μεταβιβάζεται η τύχη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». όπως απάντησε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης σχετικά με την μελλοντική εξέλιξη του προγράμματος.
Επιπρόσθετα στην απάντηση του το Υπουργείο περιγράφοντας το βιώσιμο σύστημα που θα εφαρμοστεί βάζει την παράμετρο μεταξύ άλλων και της συνεισφοράς των εξυπηρετούμενων ,της σταδιακής απεξάρτησης από την κοινοτική χρηματοδότηση καθώς και άλλων παραμέτρων που μετεξελισουν το πρόγραμμα σε άλλη βάση .
Η απάντηση του Αρμόδιου Υπουργού έχει ως εξής :
«Σε απάντηση της με αρ. πρωτ, 4911/13-10-2010. Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Μ. Μπεκίρη, σχετικά με το ανωτέρω θέμα ,σας πληροφορούμε τα εξής:
Με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας των δράσεων «Βοήθεια στο Σπίτι και ύστερα από συνεχείς τεχνικές συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης
Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και σε επίπεδο Επιτρόπου και Υπουργού, επιτεύχθηκε η συγχρηματοδότηση του προγράμματος από το
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το έτος 2011, βασισμένη στην τεκμηρίωση της ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων.
Σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη βιωσιμότητα του, εκπονείται κανονιστικά θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» ώστε να τεθεί η όλη διαδικασία σε σταθερή και βιώσιμη βάση, η οποία θα καλύπτει με επαρκή τρόπο τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στις οποίες στοχεύουν τα προγράμματα αυτά,
Ήδη το πρόγραμμα λειτουργεί στην λογική των κουπονιών που αποτελεί το πρώτο βήμα στην εξατομικευμένη προσέγγιση των εξυπηρετουμένων ηλικιωμένων.
Παράλληλα για τον σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου μελέτη αποτίμησης της πράξης «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ "οίκον βοήθειας με παράλληλο προσδιορισμό των παραμέτρων της επόμενης φάσης για τη δημιουργία .ενός βιώσιμου συστήματος».
Σκοπός είναι να αποτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο ΤΟ πρόγραμμα συνδέεται με την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων στη βάση της
διευρυμένης ελληνικής οικογένειας (με πρώτο παραδοτέο το πρώτο δίμηνο του 2011), αλλά και να θέσει τις προδιαγραφές για την βιώσιμη λειτουργία του.
Βασική μας προτεραιότητα και υποχρέωση αποτελεί ο σχεδιασμός ενός βιώσιμου συστήματος δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο χρηματοδοτεί μονό τέτοια συστήματα, Το βιώσιμο σύστημα θα βασίζεται στα εξής στοιχεία:
1. Χρηματοδότηση από πολλαπλές πηγές (Κοινοτικοί πόροι, Εθνικοί πόροι. Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, καθώς και συνεισφορά εξυπηρετούμενων όπου αυτό είναι εφικτό)
2. Σταδιακή απεξάρτηση από Κοινοτική συγχρηματοδότηση
3. Διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εξυπηρετούμενους καθώς και
διεύρυνση των κατηγοριών των εξυπηρετούμενων (και με μεγαλύτερο εισόδημα κα» για άλλες ασθένειες όχι μόνο ατόμων τρίτης ηλικίας).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.