!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - 31/01/11

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:22 μ.μ.

Μετά από συνάντηση του Σωματείου Αττικής με αρμόδιους του Υπουργείου εργασίας ενόψει της ΚΥΑ που εκδόθηκε για τα ΒΣΣ διευκρινιστήκαν και επιβεβαιώθηκαν τα εξής:


-         Ωφελούμενοι πλέον θεωρούνται το συγγενικό περιβάλλον (παιδιά, ανίψια, εγγόνια οποιοσδήποτε συγγενής ) που είναι άνεργος ή με απειλούμενη εργασία. Οι μέχρι τώρα ενταγμένοι στο πρόγραμμα είναι πλέον εξυπηρετούμενοι.
-         Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ δηλ. να έχουν κάρτα ανεργίας απαραίτητα.
-         Απειλούμενοι με ανεργία είναι όσοι είναι σε πρόγραμμα προωθητικής απασχόλησης π. χ stage ή οποιαδήποτε πρόγραμμα κατάρτισης  ή προώθησης απασχόλησης  το οποίο και αυτό θα  πρέπει να πιστοποιείται μέσω ΟΑΕΔ. Όσοι ωφελούμενοι έχουν ασφάλεια ΟΓΑ επειδή δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να εκδώσουν κάρτα ανεργίας θα  εγγράφονται στον ΟΑΕΔ σε μητρώα ανέργων και  ο ΟΑΕΔ θα πιστοποιεί ότι είναι σε αναμονή ένταξης προγράμματος προωθητικής  απασχόλησης.
-         Όταν έχουμε ένα ζευγάρι εξυπηρετούμενων μπορούμε να δηλώσουμε τον ίδιο ωφελούμενο και για τους δύο.
-         Η χρηματοδότηση για κάθε εξυπηρετούμενο θα  είναι 2000 Ευρώ.
-         Δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσοστό για ένταξη της δομής όπως στην προηγούμενη περίοδο. Δηλαδή παλιά μία δομή με τις τρεις βασικές ειδικότητες για να ενταχθεί έπρεπε να είχε 20 άτομα το λιγότερο έως 50. Τώρα απαλείφεται  το 20 και θα υπάρχει το ανώτερο που μάλλον θα είναι 60 άτομα. Ωστόσο αν μία δομή δηλώσει ότι έχει τρία άτομα θα χρηματοδοτηθεί μόνο για τα τρία.
-         Η χρηματοδότηση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011 αλλά θα ξεκινάει από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης ένταξης. Το χρονικό διάστημα από την 1/1/2011 μέχρι να υπογράψουμε οφείλει να μας πληρώσει ο φορέας υλοποίησης της δομής.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν επιδέχονται καμιά αλλαγή απ’ ότι μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι. Είναι όροι που έθεσε η Ευρώπη και δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.