!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΣΣ.

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 στις 6:05 μ.μ.

14/09/08 - ΟΜΙΛΙΑΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 73η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"..Και βέβαια, θα στηρίξουμε όλες τις προνοιακές δομές που εμείς δημιουργήσαμε, και που τώρα στραγγαλίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως τη «Βοήθεια στο σπίτι» και πολλά άλλα....!!!!!!!!

25/Ο5/09 - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
"...και βεβαιως, θα στηριξουμε αυτες τις κοινωνικες υποδομες, όπως είναι τα ΚΑΠΗ, όπως είναι η "Βοήθεια στο Σπίτι" που ειναι τοσο πετυχημένο πρόγραμμα, και οι υπόλοιπες προνοιακές δομές, αλλά θα εγγυηθούμε και τη δυνατότητα να υπάρχει πιο άμεση, πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική πρόσβαση στα νοσοκομεία,στην υγεία, στα φάρμακα......"
"....Εμείς λέμε πρώτα απ΄όλα ότι θα στηρίξουμε μέσα απο την Αυτοδιοίκηση όλες αυτές τις δομές πρόνοιας, τη "Βοήθεια στο Σπίτι" , τις μονάδες κοινωνικής μέριμνας, που πραγματικά όπως είπαν και οι υπάλληλοι, είναι απαράδεκτο να δουλεύουν χρόνια σε αυτές με συμβάσεις έργου, ουσιαστικά, να δουλεύουν ως μόνιμοι υπάλληλοι χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα των μονίμων υπαλλήλων..."

20/06/07 - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.
"....Το δεύτερο είναι ότι εμείς στηρίζουμε τις προπάθειες που κανει ο Δήμος, αλλά και οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της πρόνοιας, είτε είναι το ΚΑΠΗ, είτε ειναι η Βοηθεια στο σπίτι", είτες είναι η Κοινωνική Μέριμνα. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγζαρώ τις γυναίκες, αλλά και όσους άνδρες δουλεύουν σε αυτό τον τομέα, τις νοσηλεύτριες, τους κοινωνικούς λειτουργούς.
Μπράβο στις κοπέλες, μπράβο στις γυναίκες αυτές. Πρέπει να τις υποστηρίζουμε, διότι αποτελούν τον κορμό και τον σκελετό ενός συστήματος πρόνοιας, το οποίο είναι αδύναμο στη χώρα μας, αλλά ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, και συνεχίστηκε βεβαίως, μετά, από τα ΚΑΠΗ, και με τη "Βοήθεια στο Σπίτι".
Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου 100.000 πολίτες σε ολη την Ελλαδ, με το πρόγραμμα "βοηθεια στο Σπίτι" και είναι νομίζω περίπου 3.500 οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα σε αυτό το πρόγραμμα. Παραλίγο να κλείσει αυτό το Πρόγραμμα, να σταματήσει, αλλά εμείς αντιδράσαμε και αντιδράσαμε έντονα και στη βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να μη σταματήσει αυτό το πρόγραμμακαι είχαμε άμεσο αποτέλεσμα. Αναγκάστηκε η κυβέρνηση να παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο το πρόγραμμα, αλλά βεβαίως, δεν έχουν διευθετηθεί αρκετά εργασιακά και οικονομικά ζητήματα. Και γι αυτό, εμείς θέλουμε να συμπαρασταθούμεσε εσάς και να πούμε ότι, για εμάς, το πρόγραμμα αυτό πρέπει να το εγγυηθεί το κράτος με εθνικούς πόρους. Δεν είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα πια, είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα, που πρέπει να εξυπηρετεί αυτούς τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
..πιστεύουμε ότι θεσμοί όπως είναι τα ΚΑΠΗ, αλλά και επίσης η "Βοήθεια στο Σπίτι" ειναι εκείνοι που κρατανε ζωντανούς τους ανθρώπους ώστε να συμμετέχουν ουσιαστικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της περιοχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.