!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Παγκρήτια απεργία σε ΚΗΦΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι» την Τρίτη


Αναδρομική και οριστική λύση στο καθεστώς εργασίας τους, προκειμένου να σταματήσουν να ζουν στην ανασφάλεια, ζητούν οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα, οι οποίοι κατέρχονται σε παγκρήτια απεργία την ερχόμενη Τρίτη, αφού θα προηγηθεί σύσκεψη με βουλευτές και αρμόδιους φορείς το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και σύσκεψη του κλάδου τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ ΚΡΗΤΗΣ, καταγγέλλουν την πολιτεία με αφορμή την απαράδεκτη πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας, σε ό,τι αφορά τον τρόπο συνέχισης των δομών που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό στην κοινωνία.

Τα Βοήθεια στο Σπίτι και τα ΚΗΦΗ, οι πιο σημαντικές υπηρεσίες πρόνοιας της χώρας, που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν μοναχικά ανήμπορα άτομα, που οι εργαζόμενοί τους έχουν ήδη προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που η πολιτεία έπρεπε από το 2006 να έχει εντάξει στο εθνικό σύστημα και στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οδηγούνται στον Καιάδα.

Συγκεκριμένα, με τα δεδομένα που δρομολογούνται κάθε φυσικό πρόσωπο (εργαζόμενοι στη ΒσΣ, Ιδιώτες, Ενώσεις κ.λπ.), θα μπορεί να συστήσει μια Κοινωνική Εταιρεία και να ασκεί πρόνοια με σκοπό το κέρδος; Θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνεται από χορηγούς, κοινωνικό ταμείο και εισφορές από εξυπηρετούμενους. Με διασφαλισμένο Νομικό πλαίσιο μεν, αλλά εκτεθειμένο στο πέλαγος του ιδιωτικού επιχειρείν και του επιχειρηματικού κανιβαλισμού ,περιμένοντας όπως τόσοι άλλοι εξάλλου να πάρει μετά από πόσο άραγε καιρό χρήματα από τα ταμεία και αναγκασμένο να προεξοφλεί ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Πώς άραγε;

Αυτή είναι η διαγραφόμενη πορεία όπως μέχρι τώρα φαίνεται της ΒσΣ και ΚΗΦΗ και των άλλων προνοιακών δομών και των εργαζομένων.

Αντί για ένταξη στους Δήμους και κρατική χρηματοδότηση όπως προβλεπόταν, να μεταλλαχθούν σε εταιρείες ιδιωτικού επιχειρείν.

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη συμπαράστασή σας στον αγώνα που κάνουν για ισότιμη κοινωνική πολιτική. Για δωρεάν παροχές πρόνοιας. Πότε ο ιδιωτικός τομέας έδωσε χωρίς κέρδος; Πότε ο πολίτης είναι διασφαλισμένος για τα γεράματά του; Όταν ξέρει ότι λειτουργεί κοινωνική εταιρεία ή όταν γνωρίζει ότι η πολιτεία ό,τι και να γίνει είναι θεσμικά υποχρεωμένη να του παρέχει φροντίδα;

Να σας θυμίσουμε, λοιπόν, κύριοι αρμόδιοι και συναρμόδιοι των Υπουργείων και φορέων ότι: “η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελεί ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης (ΦΕΚ 236/98).

Ιδιαίτερα δε σε περιόδους οικονομικής κρίσης, το κράτος οφείλει να οργανώνει και να ενισχύει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού”.

Με ποια λογική λοιπόν η πολιτεία ,με τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τη φτώχεια να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, επιλέγει να δώσει 58.000.000 για το 2013, εξασφαλισμένα χρήματα από τα ταμεία του κράτους για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους ιδιώτες, στην αβεβαιότητα του ιδιωτικού κανιβαλισμού, αντί να συστήσει μια υπηρεσία της πολιτείας και των Δήμων με το υπάρχον προσωπικό που σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα δίνουν ανάσα και ελπίδα στον πολίτη;

Οι εργαζόμενοι του συλλόγου ΣΕΚΦΕΟ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ.

Έχουν αποφασίσει τα εξής:

1) ανοιχτή πρόσκληση - συζήτηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης(βουλευτές ,δημάρχους, προέδρους ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ) το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, για τα δυσεπίλυτα προβλήματα των Βοήθεια Στο Σπίτι και ΚΗΦΗ

2) γενική συνέλευση του ΣΕΚΦΕΟ τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

3) εικοσιτετράωρη παγκρήτια απεργία των δομών Βοήθεια και ΚΗΦΗ Κρήτης την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ως συμπαράσταση στα ΚΗΦΗ, τα οποία οδηγούνται στο ιδιωτικό επιχειρείν (Κοινωνικές Συνετ. Επιχειρήσεις), χωρίς καμία προειδοποίηση ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/13».

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.