!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - Δίνει στέγη σε επιχειρήσεις για να εκτελούν προγράμματα Πρόνοιας

«θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας»


Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να διεκδικήσει από το κράτος δωρεάν υπηρεσίες ιατρικής και κοινωνικής φροντίδας στο σπίτι, που να καλύπτουν όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς περιορισμούς, τόνισε ο εκλεγμένος του ΚΚΕ Γ. Μανουσογιαννάκης στη σχετική συνεδρίαση

Στέγη σε ιδιώτες επιχειρηματίες, στους οποίους παραδίδεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Απρίλη του 2013, αποφάσισε να παράσχει η Περιφέρεια Αττικής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην προχτεσινή του συνεδρίαση, χειροκρότησε, στην πλειοψηφία του, τη μετεξέλιξη του προγράμματος σε «Κατ' οίκον φροντίδα Συνταξιούχων», το οποίο προβλέπει ότι υπηρεσίες θα μπορούν να παρέχουν στους δικαιούχους δήμοι (όπως και σήμερα), ιδιωτικοί φορείς καθώς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τις οποίες θα συστήνουν ιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια αποφάσισε να παράσχει γραφεία της και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, διοικητική υποστήριξη, τηλεφωνικές παροχές, προβολή, κ.λπ.) σε νέες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν ως πάροχοι του νέου προγράμματος και για διάστημα 1 έως 2 χρόνια. Ο χώρος αυτός περιγράφεται ως «θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας» και σύμφωνα με την εισήγηση αναμένεται να επεκταθεί στη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και για άλλες δραστηριότητες, όπως πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση.
Τη νέα αυτή επιδότηση των ιδιωτικών εταιρειών, που θα κερδοσκοπούν με χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, την παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων των απασχολούμενων σε τέτοιες επιχειρήσεις και τον αποκλεισμό χιλιάδων συνταξιούχων από τη φροντίδα που λάμβαναν μέχρι πρότινος (έστω και με τις ελλείψεις του «Βοήθεια στο Σπίτι») η Περιφέρεια βάφτισε «συμβολή στην υποστήριξη των συνταξιούχων και υπερήλικων»... Η αλήθεια είναι ότι η χρηματοδότηση της νέας μορφής του προγράμματος θα προέρχεται από τα λεφτά των ίδιων των συνταξιούχων, δηλαδή από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που έχει θεσπιστεί και ισχύει από την 1/8/2010.
Κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική δήλωσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ. Οπως υπογράμμισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αυτό που προωθείται είναι να μετατραπεί σε πεδίο επιχειρηματικής, δηλαδή κερδοσκοπικής δραστηριότητας, μια κοινωνική υπηρεσία που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους. «Δεν μπορεί η βοήθεια στους ηλικιωμένους να δίνεται από ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ και να ξεκοκαλίζουν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και ίσως στην πορεία και των χρηστών των υπηρεσιών», τόνισε.
Συμπλήρωσε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα έπρεπε να συμβάλει ώστε κάποιοι να πλουτίζουν σε βάρος του πόνου του κόσμου και των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή του λαού. Αντίθετα, θα έπρεπε - σημείωσε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - να διεκδικήσει από το κράτος δωρεάν υπηρεσίες ιατρικής και κοινωνικής φροντίδας στο σπίτι, που να καλύπτουν όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς περιορισμούς, οι οποίοι τίθενται και στο διάδοχο του «Βοήθεια στο Σπίτι» πρόγραμμα. Πυρήνας αυτών των υπηρεσιών, κατέληξε ο εκλεγμένος σύμβουλος του ΚΚΕ, πρέπει να είναι τα Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο ενός καθολικού δημόσιου συστήματος Υγείας, τα οποία θα εντοπίζουν τις ανάγκες και σε συντονισμό με νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες θα παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.