!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μόνοι τους οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» στα Τρίκαλα




(13/2/2013) Χωρίς τη συμπαράσταση των δημοτικών υπαλλήλων η σημερινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Τρικάλων, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Χρ. Λάππα, στο γραφείο του δεύτερου στην  οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΕΚΑ Στ. Τραγάνης, ο διευθυντής Γ. Σιακαβάρας και ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδ. Μπίχτας.
Αφού οι εργαζόμενοι εξέθεσαν το πρόβλημα ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει πολιτικά ώστε να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα και μετά το τέλος Μαρτίου καθώς και να παραμείνουν  οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.
Σε ότι αφορά τη συμπαράσταση των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόβλημα του «Βοήθεια στο σπίτι» για το οποίο η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε 48ωρη απεργία, αυτή ήταν μηδαμινή καθώς δεν απείργησε κανένας
Το ψήφισμα των εργαζομένων


Οι συμβάσεις των εργαζομένων του Προγράμματος « Βοήθεια στο σπίτι» λήγουν στις 31-03-2013. Μέχρι και σήμερα, κανένας δεν γνωρίζει το μέλλον του προγράμματος, των εργαζομένων καθώς και των ωφελούμενων, που αυτή τη στιγμή αριθμούν τους 1000. Σύμφωνα με ενημέρωση των σωματείων μας, το Υπουργείο Εργασίας έχει αποφασίσει το πρόγραμμα
« Βοήθεια στο σπίτι» να καταργηθεί και να υλοποιήσει το «κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», το οποίο θα το διαχειρίζεται το ΙΚΑ και θα το υλοποιούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
Λέμε ΟΧΙ στο σχεδιασμό της Πολιτείας για δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δεν μπορεί οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις να γίνουν εγγύηση της πολιτείας απέναντι στον ανήμπορο άνθρωπο.
Λέμε ΟΧΙ στην ανεργία 3.700 εργαζομένων των «Βοήθεια στο σπίτι», οι οποίοι είναι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και εργάζονται επί έντεκα συνεχή έτη, κάνοντας κατάθεση ψυχής, δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες  
( απλήρωτοι επί μήνες κ.ά. ).
Λέμε ΟΧΙ στον αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί οι 130.000 εξυπηρετούμενοι σε όλη τη χώρα, να γίνουν 48.000. Τα κριτήρια ένταξης των πολιτών όπως προβλέπονται από τον νόμο, είναι απαράδεκτα!
Έφτασε η ώρα, η πολιτεία να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των δημοτικών δομών με το υπάρχον προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την Πρόνοια και την φροντίδα προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και να μην την αφήσει στο έλεος του κοινωνικού επιχειρείν.
Γι’ αυτό το λόγο συμμετέχουμε στην 48 ωρη Πανελλαδική απεργία
13 & 14 Φεβρουαρίου. Ζητάμε:
Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις Δημοτικές Δομές, καθώς και τη σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Με εκτίμηση,
Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»    


trikaladay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.