!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.....

Ημερίδα για τα Βοήθεια στο Σπίτι στην Περιφέρεια-εικόνα διάλυσης του κράτουςΣκηνές απείρου κάλους εξελίχθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, όταν στην εξελισσόμενη ημερίδα με θέμα "Κατ'  οίκον φροντίδα και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα" ο Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκου Παναγιωτόπουλου κ. Ρέμος, προσπάθησε να ανοίξει τη συζήτηση για τις Κοινωνικές Συμπράξεις που πρέπει να ιδρύσουν οι απολυμένοι από τα βοήθεια στο σπίτι.
Το κλίμα ήταν τεταμένο από το ξεκίνημα της ημερίδας από την οποία απουσίαζαν η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων που είχαν προσκληθεί. Από τους 19 Δήμους της πρόσκλησης παρόντες ήταν οι Δήμοι Πατρέων, Ήλιδας και Δυτικής Αχαΐας! Αντίθετα παρούσες ήταν οι εργαζόμενες από όλους τους Δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αρκετά πρίν την έναρξη της ημερίδας πολιόρκησαν το μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα.
Σε κλίμα αναβρασμού και συνεχών παρεμβάσεων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις αδυναμίες του κράτους και των δήμων να συνεχίσουν το πρόγραμμα, όπως και στις απαγορεύσεις της τρόϊκας και του μνημονίου.
 Οι εκπρόσωποι των Δήμων ανέλυσαν την αναγκαιότητα για τη συνέχιση του προγράμματος αντέκρουσαν ένα προς έναν τους ισχυρισμούς του Υπουργείου και άφησαν χωρίς επιχειρήματα την πρόταση για τη μετεξέλιξη των δομών σε "Κοινωνικές Συμπράξεις" δηλαδή εταιρείες ΜΚΟ που δυνητικά υποχρεούνται να συστήσουν οι σημερινοί εργαζόμενοι.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας και ενώ είχαν εξαντληθεί όλα τα επιχειρήματα από του παράγοντες των Υπουργείων, όταν βρέθηκαν σε αδυναμία και άρχισαν να συζητούν για διόρθωση των κριτιρίων ένταξης χωρίς όμως να αναφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις έγινε η τελική παρέμβαση από τις εργαζόμενες που ουσιαστικά διέλυσαν με μαζική αποχώρηση την ημερίδα, αφού αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση προυποθέτει την κατάργηση των σημερινών δομών.
Από την Ηλεία παραβρέθηκαν εργαζόμενες από όλους τους Δήμους και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήλιδας Πέτρος Παπαδάτος, ο οποίος και τοποθετήθηκε για το θέμα στην ημερίδα.  
πηγή: εφημερίδα της Αμαλιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.