!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΥΒ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία Πέλλας στην Έδεσσα, η συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων της Ένωσης Προσωπικού Υπηρεσιών Βοήθεια στο Σπίτι Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, στην οποία μας έγινε σαφής η πρόθεση της Κυβέρνησης σχετικά με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Βοήθεια στο Σπίτι και τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιρισμών (σε κάθε δήμο σύσταση μιας επιχείρησης) με τη συμμετοχή φυσικά και του ιδιωτικού τομέα. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να μας πεί, γιατί, αφού έχουν εξασφαλίσει τα χρήματα δεν κάνουν νομοθετική ρύθμιση, που είναι τόσο απλό για αυτούς, γιατί είμαστε οι μόνοι μέσα από ΑΣΕΠ που τη δικαιούνται, να κάνουν μία εξαίρεση για μας (όπως έκαναν και για άλλους), μας επανέλαβε ότι αυτό είναι "αδύνατο" να γίνει λόγω των Ευρωπαϊκών κανονισμών.
Για τη Συγχρηματοδότηση που ζητάει η ΚΕΔΕ μας είπε ότι το έχουν εξετάσει και αυτό το θέμα, η συγχρηματοδότηση θα είναι μέχρι το "2016" και μετά  δε θα μπορούν να πάρουν πάλι τους ίδιους εργαζόμενους λόγω του νόμου, οπότε την απορρίπτουν. 
Σχετικά με τη σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους, δεν λάβαμε καμία απάντηση.
Όσον αφορά τις κοινωνικές επιχειρήσεις δήλωσε πως βρίσκονται σε διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ, για να βρεθεί όπως είπε λύση για να συμπεριληφθούν στο "Κατ' οίκον" όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι οι ωφελούμενοι. (το πως θα γίνει αυτό δεν μας εξήγησε ούτε και με ποιον τρόπο θα λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις)........

Με λίγα λόγια συνάδελφοι, κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας "σουτάρουν" με τρόπο.

Για όσους συναδέλφους δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη, ήρθε τώρα η ώρα να ξυπνήσουν επιτέλους.
Όλοι την Τετάρτη στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΑΘΗΝΑ
Όλοι στο δρόμο να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας, τη δουλειά μας και τους ηλικιωμένους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.