!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΜΙΑ) 15-2-2013


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ημερομηνία: 15-02-2013










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2013 στην Λαμία πραγματοποιήθηκε ημερίδα από τον εκπρόσωπο του Υπ. Εργασίας κ Δ. Ρέμο προς τους εργαζομένους και τους τοπικούς φορείς σχετικά με την παρουσίαση εναλλακτικής πρότασης για την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
            Η παρουσίαση της πρότασης στην ουσία αποκάλυψε την ανυπαρξία μιας μακροπρόθεσμής και βιώσιμης λύσης για την υλοποίηση του «Βοήθεια στο Σπίτι», την απουσία συνολικής στρατηγικής για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη για κατ οίκον φροντίδα.
Οι έντονοι προβληματισμοί, οι πιεστικές ερωτήσεις των εργαζομένων, των τοπικών φορέων προς τους εκπροσώπους του Υπ. Εργασίας συνετέλεσαν ώστε να φανερωθεί η έλλειψη συντονισμού, οργάνωσης, συμπληρωματικότητας, ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου – προγράμματος, μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής για την κοινωνική φροντίδα – προστασία. Κατέστη σαφές ότι το μοντέλο της κοινωνικής οικονομίας το οποίο σύμφωνα με τον σύμβουλο του Υπ. Εργασίας εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες θα πρέπει να υιοθετηθεί και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, αυξάνοντας ταυτόχρονα ακόμη περισσότερα την γραφειοκρατία, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και τον οργανωτισμό.
Το σύστημα κοινωνικής φροντίδας, η Πρόνοια όμως, δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο πειραματισμών, οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι εργαζόμενοι των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν μπορούν να μετατραπούν σε πειραματόζωα, σε μετόχους, σε επιχειρηματίες. Την αδυναμία του Κράτους να παρέχει τις υπηρεσίες της κοινωνικής φροντίδας δεν μπορούν να υποκαταστήσουν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως δεν μπορούν να μετατραπούν σε υπηρεσίες – εμπορεύματα.
Οι αρμόδιοι φορείς (Υπ. Εργασίας, Υπ. Εσωτερικών, ΚΕΔΕ) δεν πρέπει να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να τις μεταθέτουν στους εργαζομένους, οι οποίοι σε τελική ανάλυση αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα και τους τελικούς αποδέκτες λανθασμένων πολιτικών επιλογών.
Σε μία χώρα η οποία βυθίζεται στην ύφεση, με την ανεργία να καλπάζει και την φτώχεια να απλώνεται, η κοινωνική φροντίδα – πρόνοια επιλέγεται ως χώρος αφαίμαξης πόρων – ανθρώπινου δυναμικού θυσιάζοντας την κοινωνική συνοχή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο βωμό δεσμεύσεων και συμβάσεων.




Πρόεδρος
Παπαϊωάννου Λουκία


Γεν. Γραμματέας
Κοσμίδης Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.