!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στυλιανίδης: Οι δήμαρχοι δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν

stylianidis1
Δεν υπάρχει λόγος γκρίνιας εκ μέρους των δημάρχων, αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο paraskhnio.gr,  ο Υπουργός Εσωτερικών κ.  Ευριπίδης Στυλιανίδης διότι τους τελευταίους επτά μήνες διασώθηκαν με ρυθμίσεις 72 δήμοι από την κατάρρευση, ενώ υπήρξε και γενναία, τηρουμένων των αναλογιών, οικονομική ενίσχυση.
Η ερώτηση της δημοσιογράφου Κλέλιας ΧαρίσηΣτο υπουργείο Εσωτερικών υπάγεται η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία διαμαρτύρεται ότι δεν έχει πια πόρους λόγω τρόικας. Πώς απαντάτε; Από το 2009, οι περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ξεπεράσει το 60%. Ωστόσο, και το κράτος, όπως το ξέραμε, έχει αλλάξει και η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί άλλες πολιτικές. 
Στυλιανίδης:
Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στο υπουργείο Εσωτερικών φροντίσαμε να κρατήσουμε όρθια τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων. Κάθε ευρώ που εξασφαλίζουμε το δίνουμε στον πόλεμο κατά της φτώχειας, ώστε να παραμείνουν ανέπαφες οι κοινωνικές δομές των δήμων που σε πολλές περιπτώσεις υποκαθιστούν τις αρρυθμίες του κεντρικού κράτους. Παράλληλα, μέσω έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων, επιχειρούμε την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τη σταδιακή απεξάρτησή τους από την κρατική χρηματοδότηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, συστήσαμε και λειτουργεί το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, το οποίο θα παρακολουθεί την εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων, που θα διαμορφώνουν οι ίδιοι οι δήμοι, και την καλή εκτέλεση των προϋπολογισμών τους μέσα από τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας. Παρά τις δυσκολίες, λόγος γκρίνιας αυτήν τη στιγμή δεν συντρέχει, διότι τους τελευταίους επτά μήνες διασώθηκαν με ρυθμίσεις 72 δήμοι από την κατάρρευση, έγινε συμψηφισμός οφειλών σε 31 δήμους, εκταμιεύτηκαν 255 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών και σε λίγο θα εκταμιευτούν ακόμα περισσότερα. Εισπράχτηκε το σύνολο της ΣΑΤΑ, 299 εκατ. ευρώ, για να αποπληρωθούν ή να ολοκληρωθούν 1.047 έργα του «Θησέα» σε όλη την Ελλάδα. Πείτε μου κάποιον άλλον χώρο που μέσα στην καρδιά αυτής της κρίσης είχε τέτοια υποστήριξη για να ανακάμψει. 

Δημοσιογράφος:

Πολλοί δήμαρχοι λένε ότι ο «Καλλικράτης» είναι αποτυχία και δεν είναι δυνατόν σε ορεινούς όγκους δήμοι να διοικούνται από μακρινό κέντρο, χωρίς πόρους κ.λπ. Τι λέτε; Έχουμε ήδη διαρκή συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς.

Στυλιανίδης: 

Ψηφίσαμε τα πρώτα μέτρα που διορθώνουν στρεβλώσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα του «Καλλικράτη». Παράλληλα, θα συνεχίσουμε σε κύματα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες με τέτοιον τρόπο ώστε να διορθώνονται λάθη, να συμπληρώνονται κενά και να προωθούνται καινοτόμες και αποδοτικές πολιτικές στον χώρο των ΟΤΑ.

 myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.