!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μειωμένα Τέλη στα ΑΜΕΑ και Συνέχεια στο "Βοήθεια στο Σπίτι" ζητά η Χαρούλά Γιασιράνη από τον Κουσουρνά

giasirani_haroula
Προς: κ. Ευστ. Κουσουρνά,
Δήμαρχο Ρόδου
Κοιν: κα Λίτσα Κρεμαστινού-Ροδίτη,
Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής
Αξ/με κε Δήμαρχε,
1) Στο κεφάλαιο ΣΤ, Άρθρο 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων N. 3463/06 (ΦΕΚ – 114 Α/8-6-2006) ορίζεται ότι: .....
3. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία.
Προχώρησαν ήδη στην εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων οι Δήμοι Αθηναίων, Αμαρουσίου, Ιλίου, Χανίων, Δράμας, Αγρινίου, Θεστιέων, Αγ.Στεφάνου, Νέας Αλικαρνασσού, Αλμυρού, Ωραιοκάστρου, κ.α..
Σας καλώ, να εφαρμόσουμε τον παραπάνω Νόμο, λαμβάνοντας απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, συμπεριλαμβάνοντας στις κατηγορίες των επωφελούμενων, τις μονογονεϊκές οικογένειες. Στην περίπτωση του Δήμου μας, προτείνω, οι επωφελούμενοι να απαλλάσσονται και από τα εισιτήρια των δημοτικών συγκοινωνιών.
Εκτιμώ ότι στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, επιβάλλεται να επιδείξουμε την πολυπόθητη συναίνεση όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συνυπολογίζοντας τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα.
2) Επίσης σας καλώ να ασκήσετε κάθε πίεση στους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και στην ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να ανατραπεί η απαράδεκτη απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση, για τη συρρίκνωση στο 1/3 του επιτυχημένου ευρωπαϊκού προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι'', που έχουν τόσο ανάγκη πολλοί συμπολίτες μας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, το 2011 θα επωφεληθούν περίπου 30-35.000 πολίτες, έναντι των 80-90.000 που αφορούσε το 2010, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στην προνοιακή δρομή, αλλά και τους χιλιάδες ηλικιωμένους δικαιούχους που μένουν εκτός προγράμματος.
Με εκτίμηση
Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.