!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κινδυνεύει και στην Ήπειρο το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι, ζητούν τα λεφτά τους

Θα αποκλειστούν χιλιάδες ηλικιωμένοι, εάν αλλάξουν οι προϋποθέσεις...


• Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο  πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, με αποτέλεσμα  να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και να διαμηνύουν προς όλους τους τοπικούς Φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια Ηπείρου, βουλευτές και δημάρχους) ότι σύντομα, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα προβούν σε καταλήψεις των Δημαρχείων και της Περιφέρειας.
Στο μεταξύ το ίδιο το πρόγραμμα, που παρέχει μεγάλη φροντίδα σε χιλιάδες ηλικιωμένους σε ολόκληρη την χώρα, βρίσκεται στον αέρα, αφού πρέπει να διασφαλιστούν επιπλέον πόροι, όχι μόνο από το ΕΣΠΑ, αλλά και από το Κράτος για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, χωρίς να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Μάλιστα για το θέμα 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, όπου μεταξύ άλλων, σημειώνουν πως «δεν είναι δυνατό να εξαιρέσουμε τα ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ από τη σημαντικότερη, ίσως, προνοιακή δομή της χώρας σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία».

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;
Η χαριστική βολή θα δοθεί σε χιλιάδες ηλικιωμένους που σήμερα βοηθούνται σημαντικά μέσα από το πρόγραμμα, εάν αλλάξουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή.  Όπως αναφέρει το «Έθνος» δικαιούχοι τότε θα είναι μόνο όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα άνεργα. Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή άνεργο στην οικογένεια θα εξαιρούνται του προγράμματος!
Έντονες είναι οι αντιδράσεις πολλών δημάρχων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού με αυτές τις προϋποθέσεις θα μείνουν εκτός πολλά άτομα που ζουν μόνα τους και έχουν μεγάλη ανάγκη.
Μάλιστα η ΚΕΔΚΕ πρόσφατα ζήτησε να μην αποκλειστούν αυτά τα άτομα, αλλά να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι από το ΕΣΠΑ (από 60 εκ. ευρώ στα 100) για να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότεροι ηλικιωμένοι, ενώ ακόμη ζήτησε να διασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος και μετά τις 31/12/2011, που λήγει η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Η άλλη όψη του προβλήματος όμως είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό το πρόγραμμα, οι οποίοι κουβαλούν τον δικό τους Γολγοθά. Σε ανακοίνωσή τους  μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «φτάσαμε στα όρια του εξευτελισμού, καθώς οι «υπεύθυνοι» και οι «αρμόδιοι», τόσο τον Δημοτικών Αρχών  της Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του περιφερειακού ταμείου και των υπουργείων, όλο αυτό το διάστημα μας  κοροϊδεύει, δεν μας πληρώνουν, και φυσικά με τον... ζεμανφουτισμό τους, οδηγούν τις οικογένειές μας σε δύσκολα μονοπάτια, αφού δεν παίρνουμε τους μισθούς μας  για να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές αλλά και τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις…».
Εκτός της κατάληψης, προειδοποιούν ακόμη ότι μέσω της δικαστικής οδού θα ζητήσουν δέσμευση λογαριασμών των Δήμων και τις Περιφέρειας σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», μέχρι να πληρωθούν τα οφειλόμενα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.