!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Κοροϊδεύουν τους ηλικιωμένους»


Για ανάλγητη πολιτική προς τους ανήμπορους ηλικιωμένους κάνει λόγο στο Flashnews.gr η πρόεδρος του εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Κρήτης Ειρήνη Μπαγκέρη.


Με αφορμή τις πληροφορίες για ριζικές αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των προγραμμάτων και για επιδότηση μόνο όσων γερόντων έχουν παιδιά υπό καθεστώς ανεργίας, η κυρία Μπαγκέρη τονίζει πως είναι αδύνατον να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.
«Θα αρχίσουν οι ηλικιωμένοι να αναζητούν συγγενείς με κάρτες ανεργίας για να μπορούν οι ίδιοι να μπουν στο πρόγραμμα, είναι πρωτάκουστα πράγματα αυτά. Πολύ περισσότερο εκείνοι που δεν έχουν κανέναν συγγενή και που είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερο από όλους τη βοήθειά μας. Αυτούς τους πετάνε έξω από το πρόγραμμα. Σε έναν Δήμο που σήμερα επιδοτείται για την παροχή υπηρεσιών σε 160 άτομα θα φτάσουν να ενταχθούν μόλις 60 και όλοι οι υπόλοιποι θα μείνουν εκτός» λέει η κ. Μπαγκέρη.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τονίζει την αδυναμία λειτουργία του προγράμματος με αξιοπρεπείς όρους.
«Μας λένε ότι και με μόνο 10 επιδοτούμενους το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς. Ωστόσο, σε κάθε πρόγραμμα δουλεύουν κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και οικιακοί βοηθοί. Όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η πληρωμή τους αλλά τους ζητείται να συνδράμουν και χωρίς αμοιβή όσους ηλικιωμένους δε θα καταφέρουν να ενταχθούν στα προγράμματα επειδή δε θα έχουν να δείξουν κάποιον άνεργο στην οικογένειά τους».
Τέλος για «κοροϊδία» μιλά η κ. Μπαγκέρη ως προς το καθεστώς «επαπειλούμενης ανεργίας». «Θα πρέπει ο ηλικιωμένος να αποδείξει ότι το παιδί του απειλείται με ανεργία. Δεν μπορώ να φανταστώ με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Είναι σα να τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα.»


http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=8208&cid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.