!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Απλήρωτοι και… θυμωμένοι








Εκεί που ο δήμος Ιωαννιτών είχε να ασχοληθεί μόνο με την κατάληψη των συμβασιούχων της ΑΔΕΙ, κινδυνεύει να βρει έξω από το δημαρχείο και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με ανακοίνωσή του συλλόγου τους προειδοποιούν ότι εφόσον θα συνεχίσουν να μένουν απλήρωτοι, «σε σύντομο χρονικά διάστημα,θα προβούμε σε καταλήψεις τον δημαρχείων και της περιφέρειας και μέσω της δικαστικής οδού σε δέσμευση λογαριασμών των δήμων και τις περιφέρειας σύμφωνα με το νομοσχέδιο Καλλικράτης, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των οφειλομένων». Αυτά, σύμφωνα με την Τόνια Γεωργάκη, γραμματέα του συλλόγου, στην καλύτερη περίπτωση πηγαίνουν μέχρι και τρεις μήνες πίσω. «Υπάρχουν όμως και συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο ή ακόμη και από το καλοκαίρι του 2010» συνεχίζει η κα Γεωργάκη. Οι εργαζόμενοι λένε πως η κατάσταση είναι τραγική στο πρόγραμμα και πως οι υπεύθυνοι σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του περιφερειακού ταμείου του υπουργείου «δεν τους πληρώνουν». Τους κατηγορούν ότι οδηγούν τις οικογένειές τους «σε δύσκολα μονοπάτια, αφού δεν παίρνουμε τους μισθούς μαςγια να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές αλλά και τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις». Η κα Γεωργάκη λέει στον «Η.Α.» ότι η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που ακούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, είναι ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη τα ποσά για την τελευταία δόση του 2010. «Κάποτε πρέπει να πληρωθούμε και εμείς όμως» καταλήγει.
Υποσχέσεις χωρίς πληρωμή
Οι εργαζόμενοι προσάπτουν στις υπηρεσίες ότι συνεχώς τους υπόσχονται ότι θα τους πληρώσουν, χωρίς κάτι τέτοιο να συμβαίνει όμως και τους συνιστούν υπομονή. «Δυστυχώς όμως με υπομονή δεν συντηρούμε τις οικογένειές μας, αλλά ούτε και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις» λέει ο σύλλογος που ανοίγει και μια μικρή «βεντέτα» με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, λέγοντας ότι «Μπροστά σ΄ αυτά τα αδιέξοδα που μαςοδήγησαν όλοι εκείνοι, οι οποίοι, σημειωτέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα  «καλοπερνούσαν», και όλως περιέργως σ΄αυτούς δεν τους οφείλονται δεδουλευμένα» αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Τα χρωστούμενα έρχονται τη στιγμή που το πρόγραμμα μάλλον περικόπτεται, καθώς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι δικαίωμα να συμμετέχουν, θα έχουν οι ηλικιωμένοι και οι χρήζοντες βοήθεια με κάποιο συγγενή ο οποίος είναι ή κινδυνεύει να μείνει άνεργος. Αυτό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, είναι αντίθετο με την ουσία: οι εργαζόμενοι προστρέχουν σε βοήθεια και επίβλεψη όσων τη χρειάζονται γιατί κυρίως μένουν μόνοι, χωρίς να έχουν οικογένεια τουλάχιστον στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Με πρόχειρους αριθμούς, οι εργαζόμενοι σε όλη την Ήπειρο είναι περίπου 250 στο πρόγραμμα, το οποίο φτάνει καθημερινά σε πάνω από 5.000 ανθρώπους. Μια ανησυχία παραπάνω δίνει και το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η μισθοδοσία των εργαζόμενων για τη «μεταβατική» περίοδο, μέχρι δηλαδή να γίνει ξανά ευρωπαϊκή η χρηματοδότηση του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.