Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός στιχουργός Μανώλης Ρασούλης.
Ο σημαντικός δημιουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και αρκετές ημέρες.  Άτομα του περιβάλλοντός του που ανησύχησαν, πήγαν στο σπίτι του, που βρίσκεται στην περιοχή της Α. Παπαναστασίου και με τη βοήθεια κλειδαρά παραβίασαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό.Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλεισθεί ενώ ο θάνατός του επήλθε πριν από τέσσερις ημέρες, μάλλον από παθολογικά αίτια.
Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως οι : Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας κ.α.
Τα τραγούδια της Χαρούλας, η εκδίκηση της Γυφτιάς και τα Δήθεν είναι κάποιες μόνο από τις δισκογραφικές του δουλειές που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι, ενώ το " Πότε Βούδας,πότε Κούδας" είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
Ο Μ. Ρασούλης υπήρξε και συγγραφέας αρκετών βιβλίων όπως το «Κνωσόντας την αλήθεια, «Τι είδε ο Βουκεφάλας», κα, ενώ συνέγραψε και πολλά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα.
Ο στιχουργός, ο τραγουδιστής, ο ψάλτης, ο δημιουργός, ο καλλιτέχνης Μανώλης Ρασούλης
Πολλές φορές ο Ρασούλης διαφώνησε με το λεγόμενο "μουσικό καθεστώς", όπως και με τις δισκογραφικές εταιρείες και δεν δίστασε να αποχωρήσει, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις του. Θεωρήθηκε "αιρετικός" και "εκκεντρικός" και τα τελευταία χρόνια σχεδόν αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης γεννήθηκε ο Μανόλης Ρασούλης στις 28 Σεπτεμβρίου 1945.
Γιός ενός χρυσοχόου, στα παιδικά του χρόνια έψαλε στον Πολιούχο Άγιο Μηνά. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία τραγουδώντας ερασιτεχνικά στην Πλάκα, ενώ παράλληλα δούλευε στην εφημερίδα της αριστεράς "Δημοκρατική Αλλαγή".
Στην διάρκεια της δικτατορίας φεύγει για το Λονδίνο, όπου και θα παραμείνει 6 χρόνια. Οργανώνεται στο Τροτσκιστικό κίνημα όπου και γνωρίζεται με την Βανέσα Ρεντγκρεϊβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε πολιτικές παραστάσεις. Στο Λονδίνο έγινε και συνεκδότης της εφημερίδας Σοσιαλιστική Αλλαγή.
Τον Μάιο του ‘68 πήρε μέρος στην εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι.
Λίγο μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου έρχεται στην Ελλάδα και η μεταπολίτευση θα τον βρει εργαζόμενο στα ναυπηγεία του Ανδρεάδη.
Τότε είναι που τον καλεί και ο Μάνος Λοϊζος και τραγουδούν μαζί τα "Νέγρικα" με την Μαρία Φαραντούρη.
Η συνεργασία του με το Νίκο Ξυδάκη στα "Δήθεν" είναι που θα τον καθιερώσει ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της γενιάς του, με επιτυχίες όπως "Αχ Ελλάδα", "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια", " Πότε Βούδας, πότε Κούδας", " Το κοτλέ παντελονάκι", " Τίποτα δεν πάει χαμένο".
Τα τραγούδια του έγιναν γνωστά σε Ισραήλ, Τουρκία, Σερβία μέχρι και την μακρινή Ιαπωνία.
aggelioforos.gr