!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου Ζητούν οι εργαζόμενοι με 48ωρη απεργία



Να μην ισχύσουν οι νέες αυστηροί όροι που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και προβλέπουν ένταξη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνον όσων έχουν άνεργο στην οικογένεια τους ή κοντινό συγγενικό πρόσωπο και ταυτόχρονα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ζητούν οι εργαζόμενοι που απεργούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου.Αφορμή για την διήμερη κινητοποίηση που περιλαμβάνει και διαμαρτυρία στην Αθήνα, δόθηκε με τις προσκλήσεις που έγιναν για το νέο πρόγραμμα με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονται και ουσιαστικά αφήνουν...αβοήθητους όσους ηλικιωμένους και ΑμΕΑ δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια. Η μείωση των δικαιούχων που είναι βέβαιη, θα μειώσει και τις θέσεις εργασίας στις δομές των δήμων και οι εργαζόμενοι αντιδρούν.

Στηρίζουν οι δήμαρχοι
Στην 48ωρη απεργία μετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου και χθες η Γραμματέας του Βασιλική Τόζιου ενημέρωσε και τους οκτώ δημάρχους του νομού, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν στο πρώην δημαρχείο Περάματος. Σε δηλώσεις της ως προς το ένα σκέλος του αιτήματος η κ. Τόζιου, τόνισε: «Ήρθαμε και μας άκουσαν όλοι οι δήμαρχοι που είναι στο πλευρό μας και ζητάμε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, όπως έγινε για τους δασοπυροσβέστες για να γίνουμε αορίστου χρόνου, διότι ο νόμος που μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ μας κατοχυρώνει, είμαστε εργαζόμενοι δέκα χρόνια, είμαστε απλήρωτοι για 20 μήνες και για δέκα ή επτά μήνες οι περισσότεροι».

Μένουν εκτός όσοι έχουν ανάγκη

Η κ. Τόζιου άσκησε κριτική τόσο στην Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για συνάντηση που ζητήθηκε και δεν έγινε, όσο και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για τη μη διάθεση λεωφορείου για να μεταβούν στην Αθήνα.Σε ότι αφορά τις νέες αυστηρές ρυθμίσεις του προγράμματος (τους έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΕΣΠΑ για το 2011) η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» τις χαρακτήρισε ως κάτι το εντελώς αντίθετο με την έως τώρα πορεία του προγράμματος, αφού μένουν εκτός των μοναχικά και με ειδικές ανάγκες άτομα, όταν αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός του προγράμματος.

Στη... «Σπιναλόγκα»
Η κ. Τόζιου υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι άνεργοι για να δίνουν κάθε μήνα τα προσωπικά τους δεδομένα, ώστε να τυγχάνουν των υπηρεσιών του προγράμματος ηλικιωμένοι και ανήμποροι και δη σε ορεινές περιοχές.Την Πέμπτη εργαζόμενοι και από την Ήπειρο θα μετέχουν στη διαδήλωση στην Αθήνα και η κ. Τόζιου απευθυνόμενη στους υπουργούς, τόνισε: «Ελπίζουμε αυτοί που είναι στις μεγάλες καρέκλες των Αθηνών να δουν ότι στην επαρχία υπάρχουν μοναχικοί άνθρωποι με ειδικές ανάγκες σε χωριά απομακρυσμένα που μας έχουν ανάγκη, αν θέλουν οι υπουργοί να έρθουν να δουν το πρόβλημα και μετά να βγάζουν αυτές τις προσκλήσεις». Μάλιστα η Γραμματέας του Συλλόγου υπέρβαλλε αρκετά, αφού ..προέτρεψε τον υπουργό Εσωτερικών να τους στείλει στη... «Σπιναλόγκα» αυτούς τους ανθρώπους που μένουν εκτός προγράμματος.

Τα αιτήματα

Ο Σύλλογος εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου αποφάσισε την συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία με αιτήματα:
-Την τροποποίηση της Πρόσκλησης ένταξης στο ΕΣΠΑ και την κάλυψη με
χρήματα από εθνικούς πόρους για όσες δομές δεν καταφέρουν να
συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ανέργων, ώστε οι δομές να επιβιώσουν το 2011, οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν άνεργο συγγενή αλλά έχουν πραγματική ανάγκη τις υπηρεσίες του προγράμματος να συνεχίσουν να τις δέχονται.
-Μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση των Δομών «βοήθεια στο Σπίτι».
-Τη δημιουργία μόνιμων Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Ο.Τ.Α. και ένταξη των ήδη εργαζομένων σε αυτές.
-Τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου αφού έχουν προσληφθεί με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.(Ν. 2190/2004) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.