!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Αβοήθητοι» οι ηλικιωμένοι χωρίς συγγενείς


Με τον κίνδυνο να μείνουν μόνοι και έρημοι έχουν έρθει αντιμέτωποι χιλιάδες ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Οι τελευταίες αλλαγές στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη συγγενικού προσώπου, προκειμένου να μπορέσει ένας ηλικιωμένος να ενταχθεί σε αυτό.

Με τις νέες ρυθμίσεις, δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα, με τον όρο ότι το συγγενικό πρόσωπο που θα υποβάλει την αίτηση είναι εγγεγραμμένο στις λίστες του Ο.Α.Ε.Δ.. Με την κατάθεση της αίτησης, θα δίνεται ένα κουπόνι από τον Ο.Α.Ε.Δ., με το οποίο θα ενεργοποιείται το πρόγραμμα που θα παρέχει τις υπηρεσίες στους ηλικιωμένους. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια μένουν εκτός προγράμματος.
Οι νέοι όροι έχουν τεθεί από την Ε.Ε., χωρίς περιθώρια τροποποίησης, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημάρχους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές προϋποθέσεις, που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες ρυθμίσεις, από 90.000 ηλικιωμένους που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του προγράμματος το 2010, ο αριθμός τους προβλέπεται να μειωθεί στους 30.000-33.000 για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.