!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Βοήθεια στο σπίτι» για λίγους.

Πρέβεζα: «Βοήθεια στο σπίτι»


bootheia_sto_spiti«Βοήθεια στο σπίτι» για λίγους. Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με χιλιάδες ηλικιωμένους να μένουν εκτός προγράμματος, καθώς αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο ή που απειλείται από την ανεργία. Η λύση αυτή παρατείνει μεν τη λειτουργία του προγράμματος για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο όμως δημιουργεί και μια δυσκολία στην όλη διαδικασία όπως κυλούσε μέχρι τώρα. Οι νέοι όροι έχουν τεθεί από την ΕΕ, χωρίς περιθώρια τροποποίησης, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημάρχους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές προϋποθέσεις, που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους.  Μη  γνωρίζοντας  ότι στα περισσότερα χωριά όπου ζουν ηλικιωμένοι δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία αλλά ούτε και γιατρός αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο αγροτικός γιατρός τους επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα. Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι συμπλήρωσε 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας σε όλους τους δήμους του νομού Πρέβεζας και οι ηλικιωμένοι   που δέχονται τις συγκεκριμένες υπηρεσίες  δεν είναι τίποτε άλλο παρά άνθρωποι μοναχικοί, συνήθως χωρίς στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον, καμιά φορά ακόμη  και χωρίς δικά τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.