!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

"Να μην εξαιρεθούν οι ηλικιωμένοι και τα ΑΜΕΑ από το «Βοήθεια στο Σπίτι»"


Κοινή Ερώτηση από την Μαρία Κυριακοπούλου και ομάδα Βουλευτών


Η Βουλευτής Ν. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου συνυπέγραψε κοινή ερώτηση Βουλευτών για την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αυτοδιοίκηση εδώ και 14 περίπου χρόνια και εξυπηρετεί κατ΄ οίκον πάνω από 100.000 ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ 4000 εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, οικιακής βοήθειας και ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης, συμβάλλοντας με τρόπο ουσιαστικό στο κοινωνικό κράτος και τις προνοιακές δομές της χώρας.
Όπως σημειώνουν οι ερωτώντες Βουλευτές, η κατ΄ αποκλειστικότητα ένταξη της χρηματοδότησης του εν λόγω προγράμματος στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και δη στο Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης Διαδικασία Εφαρμογής της Πράξης: «Εναρμόνιση Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» αποκλείει πλέον ουσιαστικά την ένταξη μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων και ΑΜΕΑ, τα οποία αποτελούν τη βασική ομάδα στόχου στο πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αναφέρουν ότι εφόσον η χρηματοδότηση του προγράμματος ξεκινά από την υπογραφή της σύμβασης ένταξης και δεν έχει αναδρομική ισχύ, τίθεται ζήτημα κάλυψης της χρηματοδότησής του για το μεταβατικό διάστημα από 1/1/2011 έως την οριστική ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Όπως σημειώνει η Μαρία Κυριακοπούλου και οι υπόλοιποι ερωτώντες βουλευτές, επειδή είναι δεδομένη η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητές τους, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθούν τα ηλικιωμένα άτομα και τα ΑΜΕΑ που διαβιούν μόνα τους, από μια από τις σημαντικότερες ίσως και πιο ουσιαστικές προνοιακές δομές της χώρας σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Για τους λόγους αυτούς ο ερωτώντες Βουλευτές ζητούν:
- Τα αρμόδια Υπουργεία να εξασφαλίσουν επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης περισσότερων ωφελουμένων.
- Να εξασφαλιστούν επαρκείς εθνικοί πόροι προκείμενου να διασφαλιστεί η συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος χωρίς να απαιτείται η συρρίκνωση των δικαιούχων για την ευρωπαϊκή του χρηματοδότηση.
- Να εξεταστεί το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΚΕ για τριμερή χρηματοδότηση του προγράμματος με την συμμετοχή της Κεντρικής Διοίκησης, των Ασφαλιστικών Οργανισμών και των πόρων της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπάρξει αποδέσμευση από περιορισμούς ένταξης των ωφελουμένων που θέτει το ΕΣΠΑ.
- Να βρεθεί τρόπος κάλυψης της χρηματοδότησης του προγράμματος για το μεταβατικό διάστημα από 1/1/2011 μέχρι την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ : the best news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.