!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εργαζόμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι - Καταγγελία - Διαμαρτυρία



voitheiastospitiΤο Σωματείο Εργαζομένων, Βοήθεια στο Σπίτι Νομού Τρικάλων, καταγγέλλει και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, όσον αφορά την νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συνέχιση υλοποίησης των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την οποία ως ωφελούμενοι των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, ορίζονται όχι οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, αλλά άνεργοι και επαπειλούμενοι από ανεργία, που διατηρούν συγγενική σχέση με τους εξυπηρετούμενους, αποκλείοντας μ’αυτόν τον τρόπο, μοναχικά, ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ, που δεν διαθέτουν συγγενικό περιβάλλον, τα οποία αποτελούσαν την κατεξοχήν ομάδα –στόχο των Προγραμμάτων.Η παροχή υπηρεσιών Βοήθειας στο Σπίτι αποτελεί για αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού, υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας, ανάγκη επιβίωσης και όχι επιπλέον παροχή που μπορεί να περικοπεί, ιδίως σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ωφελουμένων από 300.000 θα φθάσει στις 30.000.
Παράλληλα, είναι σχεδόν αδύνατον με την εφαρμογή των νέων κριτηρίων να επιβιώσουν οι υφιστάμενες δομές, με συνέπεια την συρρίκνωσή τους και την ενδεχόμενη κατάργησή τους.
Οι δομές Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι σε αυτές προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 8 – 10 ετών.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη, κ.Αγοραστό, τους Δημάρχους κ.κ Κουφογάζο, Λάππα, Οικονόμου και Σακελαρίου να παρέμβουν και να απαιτήσουν την συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι».
Τέλος απευθύνουμε ύστατη έκκληση στους Βουλευτές του νομού μας, να συνυπογράψουν την πρόταση, που κατέθεσαν οι συνάδερφοί τους, 21 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ζητούν την εξασφάλιση επιπλέον πόρων, τόσο από το ΕΣΠΑ , όσο και από το κράτος προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος, χωρίς να περιοριστούν οι δικαιούχοι.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΛΑΝΤΖΩΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.