!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ- Συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των Σερρών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   
Ημερομηνία: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011
Θέμα: Συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των Σερρών

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Τ. Κατσέλη πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, σειρά επαφών με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στις Σέρρες.
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας που υλοποιείται μέσα στο 2011 προβλέπει την επένδυση πόρων ύψους 52 εκατ. ευρώ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι δύο νέες καινοτόμες δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι συνολικού ύψους 845 εκατ. ευρώ και με 192.000 ωφελούμενους, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα για τις Σέρρες, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν ουσιαστικά μέσα από τη δημιουργία αναπτυξιακής σύμπραξης για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, βασισμένο στο αναπτυξιακό πρότυπο και τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής. Η προκήρυξη του συνολικού προγράμματος αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.

    Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι από τα 190 εκ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος, τα 22 εκατ. θα αφορούν δράσεις του Προγράμματος ΤΟΠΣΑ στη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας.

    Σχετικά με την προώθηση ειδικών προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η κ. Κατσέλη επεσήμανε τη δυνατότητα άμεσης έναρξης και στην περιοχή Ειδικού Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για την απασχόληση ανέργων.

    Ειδικότερα, στις Σέρρες αναμένεται να απασχοληθούν άμεσα 1.500 άνεργοι σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας. με καταβολή επιδόματος εργασίας διάρκειας έως και 5 μήνες και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4.687.500 ευρώ. Οι άνεργοι θα μπορούν να απασχολούνται σε έργα συντήρησης, ή μικρά κατασκευαστικά έργα όπως και σε κοινωνικές υπηρεσίες. Συνολικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπεται να απασχοληθούν σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας περίπου 10.000 άνεργοι.

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο νόμου, με το οποίο θεσμοθετείται η κοινωνική οικονομία στη χώρα, ως εργαλείο για την προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος, που σε αυτή τη φάση βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Σημαντικό εργαλείο προς τον σκοπό αυτό θα είναι η ίδρυση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, οι οποίες με την αρωγή των τοπικών εταίρων μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο κοινωνικό επιχειρείν και την οικονομική ένταξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

    Ερωτηθείσα για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, η Υπουργός υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι εως 31 Δεκεμβρίου 2010 θα πληρωθούν από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

    Το συγχρηματοδοτούμενο έργο καλύπτει την περίοδο μεταξύ 1η Ιανουαρίου 2011 έως και 31 Δεκεμβρίου 2011 και η κάλυψη που δίνεται αφορά όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το ποσό προσδιορίζεται σε 2.000 ευρώ ανά ωφελούμενο. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Ιουνίου 2011, λόγω των ευρωπαϊκών και εθνικών διαχειριστικών διαδικασιών.

    Όσον αφορά τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» η Υπουργός υπογράμμισε ότι, από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δεν αποκλείεται κανείς, διότι όσοι έχουν κάποιο άτομο που είναι συγγενής, με οιονδήποτε βαθμό συγγένειας, μπορούν να είναι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα και να λάβουν την επιδότηση των 2.000 ευρώ, για να έχουν κοινωνική φροντίδα οι ηλικιωμένοι. Όσοι δεν είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα, ήδη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, επεξεργάζονται λύση για να τυγχάνουν και αυτοί κάλυψης από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.