!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΜΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΠΕΡΑΜΑ 17-03-2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΜΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Γειά σας .
Δημόσια διαβούλευση σημαίνει ότι έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Σ΄αυτά τα email που είναι προσωπικά και δεν έχουν πρόσβαση για να τα διαβάσουν 130.000 ηλικιωμένοι τα ΑΜΕΑ, οι οικογένειές τους οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους χωριανούς τους και γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι.
Αλλά πίσω από αυτούς κρύβονται πολλαπλάσιες χιλιάδες που σας ψηφίσαμε γιατί πιστεύαμε ότι θα είστε καλύτεροι από τους προηγούμενους.
Μήπως δεν θέλετε να μάθουν ότι τους εξαπατήσατε;
Γιατί μέσω του προσχήματος τις οικονομικής κρίσης ενώ" λεφτά υπάρχουν" φτάνετε στον εξευτελισμό τα άτομα που θα μπορούσαν να είναι οι γονείς σας ή παππούδες σας και σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους γιατί αλλά τάζατε προεκλογικά.
Ξεφτιλίζετε ολόκληρη την κοινωνία για 80 εκατομμύρια εύρο γιατί τόσο κοστίζουν όλες οι δομές.
Παρακαλώντας σαν ζητιάνοι την ευρωπαϊκοί ένωση δήθεν, ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο περί προσλήψεων δεν μπορείτε να ανανεώσετε τις συμβάσεις των ήδη εργαζόμενων, αν ο νόμος είναι λάθος να των αλλάξετε, γιαυτο σας ψηφίσαμε ή
βγάζετε υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις όπου σας συμφέρει.
Το να παραδέχεσαι ότι έκανα λάθος δείχνει άνθρωπο ορθός σκεπτόμενο, η επιμονή στο λάθος είναι εγωισμός και αυταρχισμός.
Γνωρίζετε πως ζούνε αυτή οι άνθρωποι; Σε τη σπίτια μένουν; Τι τρώνε με 340 € το μήνα;
Να σας πούμε εμείς, μιας και ποτέ δεν κάνατε τον κόπο κανένας από εσάς να μπείτε σε ένα τέτοιο σπίτι αλλά ζείτε στην χλιδή με τους παχουλούς μισθούς και νομοθετείτε από τα γραφεία σας με τα κλιματιστικά.
Στην περιοχή μας ένας ηλικιωμένος με σόμπα πετρελαίου θέλει:
1 τόνο πετρέλαιο=850€
ΔΕΗ το δίμηνο=90€
Νερό το δίμηνο=40€
Φάρμακα το μήνα=25€
Για μια εξέταση αίματος ή για ένα έγγραφο ή για οποιαδήποτε μεταφορά στην κοντινότερη πόλη να πάει και να έρθει, με ταξί = 40€.
Θα μου πείτε θέλει και ταξί;
Ναι γιατί στα χωριά της Ηπείρου που ζούνε 30 γερόντια, έχουν να δούνε λεωφορείο από τότε που τα παιδιά τους έφευγαν μετανάστες και τώρα πάτε να τους διώξετε και αυτούς και να τους βάλετε στα πολλά γηροκομεία και άσυλα που διαθέτει το Ελληνικό κράτος!!!!
Το μόνο που θα καταφέρετε, αν δεν το καταφέρατε ήδη, είναι να σβήσουν τα χωριά μας, να γίνουν χωριά φαντάσματα.
Τώρα κάντε το λογαριασμό και αν όλοι εσείς, μπορέσετε να βγάλετε μια βδομάδα με τα υπόλοιπα, ελάτε και εσείς στα χωριά για να περάσετε καλά!!!!!
Αλλά στα μέρη μας λένε:
Το ξένο δάχτυλο δεν πονάει.
Ο χορτάτος δεν σκέφτεται των πεινασμένο
Έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρω
Κτλ.
Όσο για τους εργαζόμενους, τα γνωρίζετε πολύ καλά γι' αυτό κάνατε και τις βαρύγδουπες δηλώσεις προεκλογικά, για τις δομές και τους εργαζόμενους.
Το λάθος όλων μας ήταν ότι σας πιστέψαμε αλλά το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".
Το λειτούργημά μας έχει γίνει απαξιωτική εθελοντική εργασία.
Εγώ εργάζομαι 4 χρόνια και έχω πληρωθεί 5 φορές και τους τελευταίους 7 μήνες είμαστε απλήρωτοι, όπως και οι συνάδελφοι μου εσείς στο ίδιο χρονικό διάστημα πήρατε 56 μισθούς κάθε μήνα
Και κάθε φορά που μιλάμε με τους συνεργάτες σας και τους ρωτάμε πότε θα πληρωθούμε κάνουν πως δεν ξέρουν πως είμαστε απλήρωτοι.
Τι σοι συνεργάτες είναι αυτοί που γνωρίζουν και σας ενημερώνουν επιλεκτικά .
Αν όλοι εσείς δεν είστε ικανοί να συμπαρασταθείτε σε αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους, που μπορεί και εμείς αλλά ακόμα και εσείς, να βρεθούμε σε αυτή τη μοίρα, παραιτηθείτε τώρα, εκτός αν πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι σενάρια φαντασίας.
Κλείνω τον πρόλογο με την φράση:
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:
1. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη η συγχωνεύσεις των κοινωφελών και των νομικών προσώπων και μέχρι να πάρουν ΦΕΚ, θα χρειαστεί ένα διάστημα πάνω από μήνα.
2. Οι παλιές κοινωφελής και τα ΝΠΔΔ :
α) κανένας πρόεδρος δεν αναλαμβάνει να πάρει μέρος στην πρόσκληση αφού σε μικρό χρονικό διάστημα θα αντικατασταθεί.
β) σε πολλές δομές οι πρόεδροι δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων παρά τις εγκυκλίους του υπουργείου διότι δεν γνωρίζουν από πού θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και τα λειτουργικά έξοδα κάθε δομής φοβούμενοι ποινικές διώξεις εναντίων τους από τους εργαζομένους και τους προμηθευτές ή βρίσκονται σε πολιτική διαμάχη με τις νέες δημοτικές αρχές
γ) δεν έχουν ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητας γιατί χρωστάνε παντού.
3. Ποια τράπεζα θα δόση εγγυητική σε μια κοινωφελούς ή ΝΠΔΔ που θα έχει συσταθεί πριν λίγες ημέρες

Για τους ωφελούμενους:
1)Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στον ΟΑΕΔ πως θα εγγράψουν άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ ως ανέργους του ΟΑΕΔ . Ίσως να μην θέλουν και να το κάνουν γιατί αν υποθέσουμε ότι από τους 130000 εξυπηρετούμενους οι 80000 είναι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα εκτιναχθεί η ανεργία σε λίγες μέρες κατά 80000 άτομα που στην πραγματικότητα δεν είναι άνεργοι αλλά αγρότες .
2)Δεν διευκρινίζεται η σχέση συγγένειας με τους εξυπηρετούμενους π.χ ηλικιωμένη πάνω από 78 ετών τω παιδιά της είναι συνταξιούχοι και η μεγάλη πλειοψηφία των ανιψιών και εγγονιών είναι είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα η στο εξωτερικό και δεν έχουν καμία επαφή με των επωφελούμενο.
3)Μέχρι τώρα οι συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που δέχονται φροντίδα από το βοήθεια στο σπίτι είναι :
α)μοναχικά άτομα που τους έχουν ξεχάσει συγγενείς για προσωπικούς λόγους
β) άτομα που έχουν πεθαίνει τα παιδία τους σε νεαρή ηλικία και έχουν απομείνει μόνοι κανένας κοντινός συγγενείς δεν θέλει να τους φορτωθεί
γ)Ηλικιωμένα άτεκνα ζευγάρια που κανένας κοντινός συγγενείς δεν θέλει να τους φορτωθεί
δ)άτομα ηλικιωμένα που δεν έχουν κάνει ποτέ τους οικογένεια
ε)γονείς των ΑΜΕΑ που μέχρι τώρα δουλεύανε με τετράωρη απασχόληση, θα πρέπει να σταματήσουν την εργασία τους γιατί θα πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο άτομο αυτό αν δεν είναι στην κατάσταση των εξυπηρετούμενων
στ)έκτατα περιστατικά που θα χρειαστούν το πρόγραμμα, δεν θα μπορούνε να δέχονται επισκέψεις από τις δομές.
Αιτιολόγηση
Σύμφωνα με την νέα πρόσκληση θα χρειαστεί η μεταφορά ενός παρά πολύ μεγάλου ποσοστού των πρώην εξυπηρετούμενων στα γηροκομεία και τα άσυλα με αποτέλεσμα το κόστος της φροντίδας τους να είναι πολλαπλάσια από το κόστος των μονάδων βοήθεια στο σπίτι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες πράγμα που δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός

Να σημειωθεί εδώ ότι όλοι οι παραπάνω ζούνε με μια σύνταξη των 340-460€

Προτάσεις
1)Να μπουν στα κριτήρια αξιολόγησης τα μοναχικά άτομα
2) ΑΦΜ και όχι φορολογική δήλωση
3) Χρόνος
4)Μόνιμη χρηματοδότηση των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό ή χρηματοδότηση από κρατικό προϋπολογισμό, ασφαλιστικά ταμία και δήμους
5) Νομοθετική ρύθμιση όπως έγινε με τους εποχιακούς δασοπυροσβέστες οι οποίοι σημειωτέων δεν είχαν συνεχόμενες συμβάσεις αλλά εργαζόταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθε χρόνο.
6)Να υπάρχει εποπτική αρχή που θα παρακολουθεί αν όντως προσφέρουμε στα άτομα αυτά επί τόπου και όχι από τα γραφεία και τις κατίνες και όποιος δεν εργάζεται σωστά να πάει σπίτι του.
Αιτιολόγηση
Σύμφωνα με την νέα πρόσκληση θα χρειαστεί η μεταφορά ενός παρά πολύ μεγάλου ποσοστού των πρώην εξυπηρετούμενων στα γηροκομεία και τα άσυλα με αποτέλεσμα το κόστος της φροντίδας τους να είναι πολλαπλάσια από το κόστος των μονάδων βοήθεια στο σπίτι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες πράγμα που δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός
7)Να εξεταστεί το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΚΕ (αποτυπωμένη στις αποφάσεις των Τακτικών της Συνεδρίων από το 2007) για τριμερή χρηματοδότηση του προγράμματος με τη συμμετοχή της Κεντρικής Διοίκησης, των Ασφαλιστικών Οργανισμών και των πόρων της αυτοδιοίκησης προκειμένου να αποδεσμευτούμε από περιορισμούς ένταξης των ωφελουμένων που θέτει το ΕΣΠΑ.
8) Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου των ήδη εργαζόμενων αφού έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.