!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

είτε με ποιον τρόπο θα έχετε περίθαλψη ακόμα και αν είστε ανασφάλιστοι

Υπάρχουν επιλογές για να έχουν ιατρική περίθαλψη, όσοι μένουν ανασφάλιστοι λόγω χρεών, λόγω διακοπής επαγγέλματος, λόγω ανεργίας για 12 ή περισσότερους μήνες, αλλά και όσοι δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν «καρτέλα ενσήμων».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει τη δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη των πολιτών που ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, με διαφορετικά όμως "πακέτα" καλύψεων.
Από τις διατάξεις αυτές μπορούν να επωφεληθούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες, διασφαλίζοντας ασφαλιστικό βιβλιάριο που κατά περίπτωση ανανεώνεται ανά εξάμηνο και διαρκεί έως και δύο έτη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ανανέωση βιβλιαρίου ασθενείας προβλέπεται για 5 κατηγορίες και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
- Ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν εισφορές στον ΟΑΕΕ ή στο ΕΤΑΑ και το εισόδημά τους τα έτη 2011 έως 2013 δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ
- Ανασφάλιστοι που δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας είτε λόγω χρεών στα Ταμεία, είτε επειδή δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν "καρτέλα ενσήμων".
- Άνεργοι ηλικίας 29 έως 55 ετών και ελεύθεροι επαγγελματίες που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, ανεξάρτητα από το αν χρωστούν ή όχι εισφορές.
-Άνεργοι ηλικίας μέχρι 29 ετών. Έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στον κλάδο ασθενείας του ΙΚΑ, μέσω ΟΑΕΔ, εφόσον:
1. Δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
2. Έχουν εγγραφεί ως άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ επί ένα συνεχές δίμηνο, πριν από την υποβολή της αίτησης και κατέχουν κάρτα ανεργίας που ανανεώνεται κάθε μήνα.
- Μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών, μετά από αίτηση που υποβάλλουν στο ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους, καλύπτονται για τον κλάδο των παροχών ασθενείας σε είδος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει οποτεδήποτε τουλάχιστον 3.000 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας του ΙΚΑ.
-Επίσης, οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημερομίσθια, καλύπτονται από το ΙΚΑ για τον κλάδο των παροχών ασθενείας σε είδος.
Προϋποθέσεις για δωρεάν παροχές ασθενείας και για περίοδο 2 ετών σε όσους διακόπτουν δραστηριότητα και εγγράφονται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ:

1c4e84c572743629d0cb8f48d1614119.jpeg



http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.