!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΕ


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την παρούσα επιστολή επιθυμoύμε να σας γνωστοποιήσουμε την πρόθεσή μας να αποχωρήσουμε από τo Ενιαίο Ψηφοδέλτιο.
Η απόφασή μας αυτή δεν ήταν εύκολη και οπωσδήποτε μας λυπεί, όπως είναι φυσιολογικό. Για πάνω από 2 χρόνια προσπαθήσαμε, με τις όποιες δυνάμεις μας να συμβάλουμε κι εμείς ώστε ο κλάδος μας να σταθεί, να καθιερωθεί, να μετεξελιχθεί αλλά και να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια που κάνει γενικότερα η χώρα να ορθοποδήσει.
Στο διάστημα αυτό, κάναμε πάντα το καθήκον μας πιστεύουμε με τον καλύτερο τρόπο και βοηθήσαμε ώστε ο ΣΚΛΕ να αποκτήσει μια καλή «έξωθεν μαρτυρία» και να έχει μια ευπρόσωπη παρουσία στα δρώμενα και στις καθημερινές επιταγές με τεκμηριωμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις, χωρίς ποτέ να προκαλέσουμε ή να δημιουργήσουμε κάποιο ζήτημα.
Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε! Καθώς ο χρόνος περνούσε διαπιστώναμε ότι είχαμε μια «διαφορά φάσης» και αντίληψης για τα πράγματα από την πλειονότητα των συναδέλφων που είχαν εκλεγεί μαζί μας στο ΔΣ. και προέρχονταν από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο
Υποστηρίξαμε επίσης μια γενναία, αλλά έγκαιρη και θεσμική προσέγγιση με τις υγιείς δυνάμεις και απόψεις των συναδέλφων που προέρχονταν από την Ενωτική Παρέμβαση Κοινωνικών Λειτουργών.
Εξ’ αρχής δεν μας αφορούσαν οι τακτικισμοί και η φιλοσοφία των συναφών πολιτικά προσδιορισμών, οι αριθμητικές και τα μαθηματικά των ισορροπιών, τα «ψηφαλάκια» και η μέτρηση δυνάμεων.
Πάντα θεωρούσαμε ότι αυτή η νοοτροπία είναι άλλο ένα αποκαΐδι του παρελθόντος και δεν προσθέτει και δεν πολλαπλασιάζει! Απλά αγκυλώνει και δημιουργεί αναχώματα που εμποδίζουν την εξέλιξη του κλάδου.
Όσο και αν προσπαθήσαμε να προσανατολίσουμε τους συν εκλεγμένους μας σε μία αυτοκριτική για το πώς θα χαράξουμε μια πολιτική αλλαγής του προσώπου του ΣΚΛΕ και αυτό για να γίνει πόλος έλξης όλων αυτών των συναδέλφων που του έχουν γυρίσει την πλάτη αλλά και αυτών που πρωτοβγαίνουν στο επάγγελμα και θα ήθελαν να αποκτήσουν την αίσθηση του «ανήκει» σε έναν συνδικαλιστικό/ επαγγελματικό/ επιστημονικό φορέα που μπορεί και θέλει να τους εγκωλπίσει, τελικά όλες αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.
Δεν σπάσαμε αυγά! Δεν σταθήκαμε μπροστά από τις εξελίξεις! Δεν υπήρξε διάθεση να απαντήσουμε πρώτοι σε όλες τις αλλαγές και τις λαίλαπες που βλέπαμε να έρχονται και που αφορούν αμιγώς το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού και τις θέσεις εργασίας μας σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Δεν κληθήκαμε να πάρουμε θέσεις ή να εκφράσουμε απόψεις! Πάντα ήμασταν στη θέση αυτού που έτρεχε πίσω από τις αποφάσεις και προσπαθούσαμε «πυροσβεστικά» να παρέμβουμε και τεχνικά / διεκπεραιωτικά να «περισώσουμε» ότι το σύστημα καταστρέφει και αποδομεί συστηματικά.
Ενώ θα μπορούσαμε να πρωτοστατήσουμε στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν όλους εμάς και φυσικά τον κλάδο όπως: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Δεοντολογία του επαγγέλματος, Ευρωπαϊκή διάσταση και όσμωση με τους συναδέλφους του εξωτερικού, Διαρθρωτικά προγράμματα και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο … κά, μας βρήκαμε να καταπιανόμαστε με την ρουτίνα της διεκπεραίωσης.
Ο «διάλογος κωφών» της νίκης, τον οποίο προσπαθήσαμε να παρακολουθήσουμε μετά την εκλογική επιτυχία (δύο χρόνια πριν) του Ενιαίου Ψηφοδελτίου, αναπαρήγαγε δυστυχώς ένα κλίμα χωρίς προοπτική, χωρίς καθαρό λόγο, χωρίς γενναία αυτοκριτική και κυρίως χωρίς την αυτονόητη αφετηριακή διαπίστωση ότι οι λίγοι συνάδελφοι που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές έδωσαν εντολή ξεκάθαρης αποδοκιμασίας με το αποτέλεσμα των εκλογών προς αυτό που έχει μετασχηματιστεί ο ΣΚΛΕ, έναν χώρο ο οποίος φυσικά και εν τέλει δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε πολύ περισσότερο τους πέντε χιλιάδες (5000) συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.
Συνολικά, ο ΣΚΛΕ έχει απομακρυνθεί από τον αρχικό αξιακό και ιδεολογικό του προορισμό καθώς και από την επαγγελματική και επιστημονική του αποστολή.
Ως εκ τούτου, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις προηγούμενες εκλογές θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι προβαίνουμε σε μία νέα κίνηση προκειμένου να προσπαθήσουμε με την βοήθεια και άλλων συναδέλφων που ταυτίζονται με τα δικά μας οράματα και τις επιδιώξεις για τον κλάδο και το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού, να πετύχουμε τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΕ». 
Πιστεύουμε ότι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη και ειδικά αυτή την εποχή, είναι ένας ΣΚΛΕ ο οποίος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προοπτικές για το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς. Μόνο μας όπλο θα είναι η συσπείρωση των συναδέλφων και η δημιουργία πεδίων έκφρασης όλων των επαγγελματιών, από όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
Πιστεύουμε στη συμμετοχή των συναδέλφων σε μία υγιή συμπαράταξη δυνάμεων που θα αναλάβει τον ρόλο της ενότητας και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου μας ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές και τα ερείσματα για μία νέα εποχή του ΣΚΛΕ.
Ενός ΣΚΛΕ που θα διεκδικεί και θα κατακτά την φωνή του!
Ενός ΣΚΛΕ που θα χαράζει προοπτικές και θα συμβάλλει στην πρόοδο του επαγγέλματος.
Ενός ΣΚΛΕ που θα αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ύπαρξης του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού και της κατ’ επέκταση κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του.
Ενός ΣΚΛΕ που θα είναι απαγκιστρωμένος από παθογένειες και λαϊκισμούς του παρελθόντος.
Ενός ΣΚΛΕ που θα μπορεί να δείχνει ένα πρόσωπο μοντέρνο και που μάλιστα ακολουθεί την εποχή και τις εξελίξεις της.
Ενός ΣΚΛΕ φιλικό προς τους συναδέλφους που θα παράγει γνώση, τροφοδότηση, ανατροφοδότηση και επιστημονικότητα.
Ενός ΣΚΛΕ που θα μπορεί να γίνει όχημα για κατακτήσεις και διεκδικήσεις.
Ενός ΣΚΛΕ που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αφήνει το αποτύπωμά του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
Ενός ΣΚΛΕ που μπορεί να γίνει μέρος και κομμάτι των ονείρων πολλών συναδέλφων Κοινωνικών Λειτουργών.
Για έναν ΣΚΛΕ που θα μπορεί επάξια να εκπροσωπεί τους 5.000 και πλέον συναδέλφους και που θα βρίσκει τα σημεία που μας ενώνουν και θα αφήνει πίσω ότι μπορεί να μας χωρίζει.
Σε αυτόν τον ΣΚΛΕ θα θέλαμε να δώσουμε τις δυνάμεις μας. Για αυτόν τον ΣΚΛΕ θα θέλαμε να δουλέψουμε.
Σε αυτό το όνειρο και σε αυτή την αναζήτηση θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να είμαστε όλοι μαζί. Να καθορίσουμε και να σταματήσουμε να ετεροκαθοριζόμαστε.


Σε «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΕ», σας καλούμε να συμπαραταχτούμε όλοι.



Με βαθειά εκτίμηση,
Τζανέτος ΑΝΤΥΠΑΣ
Γεώργιος ΛΟΥΚΑΣ
Κοινωνικοί Λειτουργοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.