!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δέσμευση Καμίνη για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών
Σε συνέντευξη Τύπου, την πρώτη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, από την ανάληψη των καθηκόντων του, έθεσε τις προτεραιότητες της δικής του τετραετίας.

Ανέφερε ότι θα επιδοτηθούν με περίπου 10 εκ. ευρώ οι δομές όπως το Ιδρυμα Αστέγων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όσα χρήματα δηλαδή θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στον «Αθήνα 9.84». Το κόστος λειτουργίας του δημοτικού ραδιοσταθμού ετησίως ανερχόταν στα 9 εκ. ευρώ, με εξαίρεση το εκλογικό έτος 2010, όπου το κόστος λειτουργίας ανήλθε στα 15.5 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος, ο ραδιοφωνικός σταθμός που τον Ιούνιο θα μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, θα λειτουργησει φέτος με 5 εκ. ευρω και από τον Σεπτέμβριο θα αλλάξει το προφίλ του σταθμού και θα μετατραπεί σε ένα αμιγές ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης των Αθηνών.

Μιλώντας για τα οικονομικά του δήμου Αθηναίων ο κ. Καμίνης είπε ότι τα δάνεια αυξήθηκαν κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο (κατά 50%) και από 150 εκ. ευρώ που ήταν το 2009 έφτασαν τα 220 εκ., ενώ τα χρέη προς τρίτους αγγίζουν πια τα 77 εκ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι προσαρμοσμένος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από 990 εκ. ευρώ (που δόθηκαν το 2010) θα δοθούν 818 εκ. ευρώ.

Έμφαση όμως θα συνεχίσει να δίνει ο δήμος στον σωστό φωτισμό της πόλης - ακόμη και με χορηγίες από ιδιώτες - ενώ με μεγάλη αυστηρότητα θα υλοποιείται και ο καθαρισμός των δρόμων.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «η πόλη θα μείνει καθαρή πάσει θυσία». Γεγονός που σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι ακόμη και να μειωθεί το σώμα των εργαζομένων στην καθαριότητα, θα ενισχυθεί από εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα του δήμου, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό, ώστε να υπάρξει μεγάλης κλίμακας οικονομία από τα ενοίκια, που καταβάλλονται σήμερα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε επίσης το έργο που έχει ολοκληρωθεί στον τομέα της παράνομης στάθμευσης, λέγοντας ότι δόθηκαν 116.000 κλήσεις και τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην κυκλοφορία των ποδηλάτων μέσα στην πόλη, αυξάνοντας κατ' αντιστοιχία τις θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και ποδήλατα.

Τέλος, ο κ. Καμίνης εξετάζει το ενδεχόμενο της μείωσης των θέσεων στάθμευσης, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στους μπλε κάδους ανακύκλωσης (από 4.000 που έχει σήμερα ο δήμος να φτάσουν τους 8.000).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.