!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΔΙΕΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΩΝ


Στην ικανοποίηση ενός βασικού αιτήματος των δημάρχων ώστε να μειώσουν το ύψος των υποχρεωσέων τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προχωρά άμεσα η κυβέρνηση. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μετά την επιμήκυνση στα δάνεια κατά 8 (τα παλαιά) έως 10 (για τα νέα) χρόνια, η κυβέρνηση προτίθεται με ρύθμιση που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, να δώσει δύο χρόνια περιόδος χάριτος στα δάνεια των δήμων που έχουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αλλά και μείωση του επιτοκίου κατά 0,5% κατά την περίοδο χάριτος.
Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι έχει δοθεί επιμήκυνση στα 25 χρόνια για την αποπληρωμή δανείων σε 18 δήμους, συνολικού ύψους 312 εκατ. ευρώ, η οποία το Παρακαταθηκών κατά 29 εκατ. ευρώ. H συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει άμεσα στη Βουλή.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δημάρχους, σημείωσε ότι «θα μπορούσε να δώσει περισσότερα, εάν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τηρήσει τον προϋπολογισμό» και αυτό που κάνει τώρα είναι η «πιστή τήρησή» του.
Σχετικά με τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ, είπε πως θα προσπαθήσει να τα καταβάλει μαζί με τα τακτικά έσοδα των δήμων (ΚΑΠ), αναφορά στην οποία συνηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα 35 εκατ. πρέπει να δίνονται εγκαίρως».
Ασκούνης: Άμεσα η ρύθμιση για τα δάνεια
Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των δανείων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Υπογράμμισε, όμως, «ό,τι είναι να γίνει  πρέπει να γίνει πολύ πολύ γρήγορα...Εάν αυτή είναι η εξαγγελία κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα». Απαντώντας του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης του είπε: «Ο κ. Σταϊκούρας ήταν σαφής. Μπορείτε να το δείτε και στα Πρακτικά».
Να σημειωθεί πως ο Χρ. Σταϊκούρας αγνωρίζοντας το «επείγον» του πράγματος είχε σημειώσει νωρίτερα πως δε θα περάσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.