!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΔΚΜ: Στη Δικαιοσύνη «για τη μεθόδευση» στους παιδικούς



Την εντονότατη διαμαρτυρία του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κάλυψη των επιπλέον θέσεων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αλλά και την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και άλλους αρμόδιους φορείς ζητώντας να επιβληθούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους πρωταγωνιστές της μεθόδευσης, εκφράζει το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ, με ομόφωνη απόφασή που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για την κατανομή των επιπλέον θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με τρόπο που δεν είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου, της προκήρυξης και ελλοχεύει τον κίνδυνο να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα στη χώρα, εξαιτίας της παραβίασης βασικών κανόνων της κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και ουσιαστικής παραβίασης της προκήρυξης του προγράμματος.
«Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι να εντάσσονται παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμού της Αττικής, οι μητέρες των οποίων συγκέντρωναν μόλις 11-16 μόρια. Την ίδια ώρα παιδιά της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας που οι μητέρες τους συγκέντρωσαν 40 και πλέον μόρια να μένουν εκτός προγράμματος. Εκτός από πολιτικές, διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αναζητήσουμε να καταλογιστούν και ποινικές», τόνισε κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης.
Παράλληλα το ΔΣ ομόφωνα καταδικάζει ως διασπαστική της ενότητας της Αυτοδιοίκησης την κίνηση των τεσσάρων δημάρχων της Αττικής, οι οποίοι λειτούργησαν ως μηχανισμός πίεσης προς την Πολιτεία για να οδηγηθούμε στην παραβίαση των κανόνων και των όρων της προκήρυξης.
Καλεί, δε, το σύνολο της Αυτοδιοίκησης της χώρας σε τέτοια σοβαρά θέματα, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα να διεκδικούμε από κοινού και να κατοχυρώνουμε την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Οι διασπαστικές κινήσεις υπονομεύουν τον αγώνα μας.
Επίσης, ομόφωνα το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ κατέληξε ότι απαιτεί από τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Εργασίας), να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να μεταφέρουν κονδύλια από τα λιμνάζοντα, παγωμένα και αναπορρόφητα δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ (για τα οποία η χώρα μας δέχεται καθημερινά παρατηρήσεις από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.), με στόχο να καλυφθούν και οι 84.000 (το 100%) διαθέσιμες θέσεις του προγράμματος για όλες τις δομές όλων των κατηγοριών (Βρεφικοί, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Σημειώνεται ότι η ΠΕΔΚΜ αξιώνει να μην υπάρξει καμία διακριτική- προνομιακή μεταχείριση για καμία περιφέρεια και για κανέναν δήμο και ζητά τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για όλες τις παραπάνω δομές και για τα τρία επόμενα χρόνια με την ίδια διαδικασία της μεταφοράς των αναγκαίων πόρων από τα λιμνάζοντα, αναπορρόφητα του ΕΣΠΑ.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.