!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους οι καρκινοπαθείς για τα φάρμακά τους!


Στο Ηράκλειο κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στη Βασιλική Αγ. Μάρκου, στις 11 το πρωί.


Στους δρόμους οι καρκινοπαθείς για τα φάρμακά τους!
Κινητοποίηση στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, από συλλόγους καρκινοπαθών και άλλων ομάδων ΑμεΑ, όπου και θα επιδοθεί επιστολή.
 
Οι κινητοποιήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως και στις άλλες μεγάλες πόλεις. 

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (Τετάρτη 12/9) στη Βασιλική Αγ. Μάρκου στις 11πμ.

Στην επιστολή αναφέρεται:
"Αξιότιμοι κύριοι,
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι καρκινοπαθείς από την έλλειψη αναγκαίων για τις θεραπείες μας φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, την αναγκαστική παραπομπή μας στον ιδιωτικό τομέα με οικονομική επιβάρυνση, λόγω της μη δυνατότητας κάλυψης των αναγκών μας από τους δημόσιους φορείς, οι μακροχρόνιες αναμονές για τις θεραπείες, είναι απόμόνη της πολύ δύσκολη.
Σε αυτήν την πολύ κακή κατάσταση προστίθενται επιπλέον σοβαρότατα προβλήματα από τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία, τη διακοπή της σύμβασης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς και τη διακοπή χορήγησης αναγκαίων φαρμάκων από φαρμακευτικές εταιρείες προς τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η υγεία και ενδεχομένως και η ζωή μας.
Οι μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις και οι μειώσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα μας έχουν καταστήσει αδύνατη την αγορά φαρμάκων και την υποβολή σε εξετάσεις ή θεραπείες με ίδια μέσα. Σημειωτέον ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς ασφαλισμένοι σε ΟΓΑ και ΟΠΑΔ (δεν ισχύει το ίδιο για τους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ) δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για τα φάρμακα που αγόρασαν από τα φαρμακεία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κινητοποίησης των φαρμακοποιών, αν και έχουν καταθέσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και τον Ιούνιο 2012, όταν υποχρεωθήκαμε να απευθυνθούμε με ανοιχτή επιστολή στην τότε Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων (συνημμένη επιστολή της 11 6.2012).
Λυπόμαστε που αναγκαζόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες να επαναλάβουμε ότι: Η έλλειψη δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ καρκινοπαθών συνιστά απειλή για τη ζωή μας και παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, η άμεση αντιμετώπιση της οποίας είναι συνταγματικά επιβεβλημένη και ενδεχομένως συνιστά έκθεση ανθρώπινων ζωών σε κίδυνο.
Σας ζητάμε να αναλάβετε τις ευθύνες που απορρέουν από την κατάσταση και νααποδεσμεύσετε πόρους για την αποζημίωση των οφειλών τόσο προς τους προμηθευτές υγείας όσο και προς τους ίδιους τους ασφαλισμένους προκειμένου να ανταποκριθείτε στην ρητή συνταγματική επιταγή περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Ζητάμε την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ καρκινοπαθών στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη".
 
Πηγή: Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.