!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδιο άμεσης εξόδου για 63.000 δημοσίους υπαλλήλους


Σχέδιο άμεσης εξόδου από το δημόσιο για 63.000 δημοσίους υπαλλήλους φέρεται αποφασισμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση, υπό τις πιέσεις της τρόικας και προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το πακέτο των μέτρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο προβλέπει την άμεση και υποχρεωτική αποχώρηση 63.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω απολύσεων και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να «ωθηθούν» περίπου 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι να αποχωρήσουν άμεσα από τις θέσεις τους υπό την απειλή ότι αν αρνηθούν θα κληθούν να συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τα 67 τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν θεμελιώσει ήδη δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Το «σχέδιο άμεσης εξόδου» προβλέπει να τεθούν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και άλλοι 30.000 το 2014. Στην ουσία, θα μείνουν για 1-2 χρόνια παίρνοντας το 70% των τακτικών αποδοχών τους και έπειτα θα συνταξιοδοτούνται κανονικά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση του ορίου ηλικίας. Όσοι δεν δεχτούν να αποχωρήσουν μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα παραμείνουν στο δημόσιο πολύ περισσότερα χρόνια από ότι υπολόγιζαν.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση σχεδιάζει να πετύχει το στόχο για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους στο δημόσιο. Για τις απολύσεις έχει ήδη αποφασισθεί η απομάκρυνση 3.000 υπαλλήλων, επίορκοι αλλά και με προβλήματα υγείας. Για τους πάσχοντες από κάποια ασθένεια όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μέριμνα να λάβουν μιας μορφής αναπηρική σύνταξη.

MYNIMA HELLAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.