!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Καλούμε τους βουλευτές Πέλλας να αποδείξουν ότι στηρίζουν το «Κράτος Πρόνοιας»


alt

Η φράση, «….. Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης συζητήθηκαν προτάσεις για την πλήρη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και για την διαφύλαξη των κοινωνικών δικαιωμάτων του κράτους πρόνοιας και των δημοκρατικών θεσμών…»  από την ανακοίνωση της Βουλευτού Πέλλας κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, που αφορούσε την συμμετοχή της, ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε συνέδριο που διοργάνωνε η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Αζερμπαϊτζάν, έγινε η αφορμή να επανέλθω, θυμίζοντας συγχρόνως παλαιότερη επιστολή μου προς τους τέσσερεις Βουλευτές του Νομού.

Κυρία Βουλευτή

Την Κυριακή των Βαΐων με την παραπάνω επιστολή μου καλούσα, τόσο εσάς, όσο και τους άλλους τρεις Βουλευτές του Νομού, να μην προβείτε στην ψήφιση συγκεκριμένων διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου που αφορούσε τις Προνοιακές Δομές του τόπους μας. Δυστυχώς δεν εισακούσθηκα και τα συγκεκριμένα άρθρα υπερψηφίσθηκαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και έγιναν Νόμος του Κράτους. Τις επόμενες μέρες υπήρξε κινητοποίηση των Δημάρχων όλης της Χώρας, οι οποίοι με ψηφίσματά τους ζήτησαν την άρση των συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων γιατί, μέσω αυτών, πλήττονται οι Δομές Πρόνοιας της χώρας και κατ’ επέκταση οι ωφελούμενοι από αυτές, οικογένειες, παιδιά, έφηβοι, παιδιά με ειδικές ανάγκες, υπερήλικες ανήμποροι γονείς, συγγενείς και φίλοι μας. Την ερχόμενη βδομάδα 30 και 31 Μαΐου 2013 διοργανώνεται στα Γιάννενα το ετήσιο Συνέδριο των Δημάρχων όλης της χώρας. Σ’ αυτό, κύριο θέμα, όπως φαίνεται από την σχετική ροή των πληροφοριών, θα είναι το μέλλον των Προνοιακών Δομών, των ωφελουμένων από αυτές, (εργαζομένων μητέρων, βρεφών, γερόντων κ.λ.π.) καθώς και των προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτές.

Στα πλαίσια …..λειτουργίας του Κράτους Πρόνοιας και της  διαφύλαξης των Κοινωνικών δικαιωμάτων….. όπως αναφέρετε στην παραπάνω ανακοίνωσή σας, σας καλώ, να πρωτοστατήσετε άμεσα με σχετικές νομοθετικές τροπολογίες, ώστε, να άρετε με την ψήφο σας, τις επίμαχες διατάξεις που αφορούν τις Προνοιακές Δομές και οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της ανακοίνωσής σας, ούτε και με την εν γένει παρουσίασα σας στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Σας καλώ σαν εργαζόμενη, αλλά κυρίως ως μητέρα, να αντιληφθείτε το σοβαρό πλήγμα που θα υποστεί η οικογένεια από την απόφασή σας αυτή. Ως εργαζόμενη, δυστυχώς από τις λίγες που υπάρχουν ακόμη,  γιατί δεν μπορώ «να αφήσω» πουθενά το παιδί μου κατά τις ώρες που απασχολούμαι. Εσείς, κυρίως ως μάνα, μπορείτε να με καταλάβετε καλύτερα από κάθε άλλο συνάδελφό σας άνδρα Βουλευτή. Το μητρικό φίλτρο λειτουργεί διαφορετικά, σε όσες από μας είχαν την ευτυχία και την χαρά να τους αξιώσει ο Θεός να το νιώσουν. Αποδείξτε έμπρακτα ότι παραμένετε δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα και στο παιδί της. Τα παγκόσμια φόρουμ που οργανώνονται από τις «Παγκόσμιες Τράπεζες» και τα διάφορα «Διεθνή Ταμεία» δεν περιμένω να με ακούσουν, ούτε και να με καταλάβουν. Γι’ αυτούς, τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου ήμαστε απλά αριθμοί  που κοστολογούνται και προσμετρώνται χρηματικά. Στα μάτια  σας όμως, πιστεύω, ότι είμαι εργαζόμενη ΜΗΤΕΡΑ με παιδιά που έχουν  ανάγκες, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν μέσω των αντιστοίχων δομών των Δήμων. Έτσι θα μπορέσουμε και εμείς να συμβάλουμε στην πολύπλευρη και όχι μόνο οικονομική «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του τόπου μας.

Θα ήταν μονόπλευρη και συμφεροντολογική η πρόσκλησή μου αυτή αν δεν απευθυνόταν και στους άνδρες Βουλευτές του Νομού μας. Τον κ. Γιώργο Καρασμάνη ο οποίος σε λίγα χρόνια συμπληρώνει αισίως δύο δεκαετίες στο Βουλευτικό αξίωμα, τον κ. Δάνη Τζαμτζή ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ανάγκες των Δήμων, λόγω της παρουσίας του στον χώρο αυτό από την ηλικία των 28 ετών ως Δημάρχου και μέλους της Τ.Ε.Δ.Κ, αλλά και τον νέο αίμα τον κ. Διονύση Σταμενίτη.

Κύριοι Βουλευτές

Σας καλώ να σκεφτείτε τους υπερήλικες γονείς σας, τους θείους σας, τους συγγενείς, τους γνωστούς, τους φίλους σας που εξυπηρετούνται μέσα από τα αντίστοιχα προγράμματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων των Δήμων. Να σκεφτείτε και να πράξετε ανάλογα ώστε τα αναξιοπαθούντα αυτά πρόσωπα να μην βρεθούν στο δρόμο της απαξίωσης και της περιθωριοποίησης. Να μην τους δείτε ως απόβλητους, επειδή δεν μπορούν πλέον να συμβάλουν ενεργά στην πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο τον παραμερισμό, τον παραγκωνισμό και την προσμονή ενός αβέβαιου και σκοτεινού, γι’ αυτούς, αύριο.  Με τις αποφάσεις σας, να μην τους δώσετε εσείς οι ίδιοι καιπρόωρα, το «διαβατήριο» για την αναχώρησή τους, προς τον τελικό προορισμό ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Έχουμε καθήκον όλοι μας και ιδιαίτερα εσείς, ως αποφασίζοντες για την «τύχη» τους, να αγωνιστούμε για αυτούς τους απόμαχους της εργασίας και όχι της Ζωής. Το καθήκον μας είναι ιερό προς αυτούς, τους πραγματικά «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», στους οποίους οφείλουμε το παν. Έτσι, θα δώσουμε συγχρόνως και στα παιδιά μας, το παράδειγμα να πράξουν ανάλογα, όταν εμείς με την σειρά μας βρεθούμε στη θέση αυτή.

Σας καλώ λοιπόν και τους τέσσερεις να συνταχθείτε με τις Αποφάσεις των Δημάρχων της χώρας, που θα ληφθούν τις προσεχές μέρες. Σας καλώ να στηρίξετε ΕΜΠΡΑΚΤΑ την τοπική κοινωνία και τα αναξιοπαθούντα πρόσωπά της. Να βρεθείτε στο πλευρό των Δημάρχων συντασσόμενοι με τις αποφάσεις που θα λάβουν και θα αφορούν το μέλλον των ωφελουμένων προσώπων και των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές αυτές. Ο φυσικός σας χώρος, είναι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το σπίτι που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε και αυτόν έχετε κληθεί να υπηρετήσετε.

Αντισταθείτε έμπρακτα σε κάθε νομοθετική εκτροπή που εμφανίζεται από άδηλα και σκοτεινά κέντρα που επιχειρούν να αλώσουν αυτόν τον χώρο μετατρέποντας τον σε μια ανώνυμη περιοχή του σύμπαντος. Δεν είναι ανώνυμος ο χώρος αυτός. Είναι το σπίτι σας, το σπίτι μας,, τα σπίτια όλων μας, το χωριό μας, η πόλη μας, ο Νομός όλων μας, ο Νομός Πέλλας. Είναι οι συγκεκριμένοι κάτοικοί του, από τους οποίους πήρατε την εντολή ως «εξουσία» να νομοθετείται και στους οποίους οφείλετε να αναφέρεστε ως αντιπρόσωποί του….. Αποδείξτε ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι εξακολουθείτε να απολαμβάνετε αυτής της τιμής.

Μια εργαζόμενη Μάνα

 pasekdap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.