!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στα « χαρτιά» ακόμη οι 41 παιδικοί σταθμοί στην Αττκή, μ΄ευθύνη των Δήμων που καταγγέλουν…ελλείψεις

synedrio peda-sgouros
Κανένας από τους 41 σταθμούς που έχουν ενταχθεί ε΄δω και δυο χρόνια  από την Περιφέρεια Αττικής στο ΕΣΠΑ , με εξασφαλισμένη πλήρως της χρηματοδότησή τους , δεν έχει κατασκευαστεί από τους αντίστοιχους Δήμους που τους έχουν δημοπρατήσει και είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή τους .
Αποτέλεσμα  της ολγωρίας και ανικανότηξτας αυτή των εν λόγω Δήμων , είναι ο κίνδυνος απένταξή τους και η απώλεια των αντίστοιχων πολύτιμων – σ΄αυτή τη συγκυρία – πόρων από την ΕΕ , δεδομένου ότι σε επτά μήνες λήγει το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά – για τις ευθύνες των 41 αυτών Δήμων της Αττικής- είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός , στο συνέδριο της ΠΕΔΑ , την περασμένη Πέμπτη .
Από τους 41 σταθμούς ,  συνολικού προυπολογισμού 79,1 εκατομμυρίων ευρώ έχουν συμβασιοποηθεί μόνο τα 52,8 εκατομμύρια ευρώ ενώ έχουν καταβληθεί ΜΟΝΟ 14,7 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι ελάχιστα έχουν προχωρήσει οι εργασίες κατασκευής τους.
Κι όλα αυτά , όταν οι  Δήμαρχοι αυτών των Δήμων καταγγέλλουν ελλείψεις σε κοινωνικές υποδομές  , στέγαση παιδικών σταθμών σε ακατάλληλα ή ενοικιαζόμενα  κτίρια και αδυναμία  να απορροφήσουν όλα τα νήπια, αποδίδοντας τα , στο … Μνημόνιο , όταν είναι ξεκάθαρο πως ευθύνονται αποκλειστικά η ανικανότητα των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών τους .
Αναφερόμενος , στο σημαντικό αυτό θέμα , ο κ. Σγουρός , στο συνέδριο της ΠΕΔΑ , τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκ των προαναφερομένων 41 σταθμών, μέχρι σήμερα δεν έχει αποπερατωθεί κανένας. Αντίθετα, σε περισσότερους από τους μισούς, εμφανίζονται προβλήματα είτε στη διαδικασία συμβασιοποίησης, είτε πολύ αργές απορροφήσεις κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Χρειάζεται λοιπόν μεγαλύτερη προσοχή και ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση από όλους μας» είπε και πρόσθεσε : «Συχνά παρουσιάζονται και αντιδράσεις κατοίκων, αδικαιολόγητες και μάλλον αβάσιμες τις περισσότερες φορές, όπως στην περίπτωση του βρεφονηπιακού σταθμού του Αιγάλεω».
Ο κ. Σγουρός , υπογράμμισε την αυαισθησία που πρέπει να επιδείξουν οι Δήμοι στο θέμα αυτό . «  Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η επίδρασή του στον αγώνα που η σύγχρονη οικογένεια δίνει καθημερινά προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο σύνθετο ρόλο της, στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που περνάμε».

newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.