!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Δήμοι: «5.000 δομές 20.000 εργαζόμενοι 190.000 ωφελούμενοι»Με αναφορές στις δομές που δημιούργησαν οι δήμοι ξεκίνησε την εισήγηση της ΚΕΔΕ για τα κοινωνικά ζητήματα.
«Η περίοδος που μεσολάβησε από το συνέδριο της Κομοτηνής τον Ιανουάριο του 2012 χαρακτηρίζεται από το βάθεμα της κρίσης στη χώρα μας και την επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών με κυριότερο αυτόν της ανεργίας. Σε αυτό το περιβάλλον κρίσης με ταυτόχρονη δραματική μείωση των πόρων της αυτοδιοίκησης οι Δήμοι της χώρας συντήρησαν και ανέπτυξαν ένα πολυσύνθετο δίκτυο κοινωνικών δομών το οποίο αποτελεί το μόνο συγκροτημένο εθνικό σύστημα άσκησης κοινωνικής πολιτικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δήμοι ανέπτυξαν 5 χιλιάδες δομές που βοήθησαν 192.139 πολίτες και απασχόλησαν 20.969 ανθρώπους.
Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση συνοψίζονται σε 5 άξονες.
Ο πρώτος άξονας αφορά το Δίκτυο κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης. Εμπεριέχει τα προγράμματα. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κατ’ οίκον φροντίδας» συνταξιούχων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ). Επίσης, δράσεις άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.
Ο δεύτερος άξονας αφορά την κατασκευή κοινωνικών υποδομών.
Ο τρίτος την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Ο τέταρτος, δράσεις και προγράμματα  για την εργασία.
Ο πέμπτος την ενίσχυση  του ρόλου της αυτοδιοίκησης στη νέα προγραμματική περίοδο

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.