!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ε. Στυλιανίδης - Συνέδριο ΚΕΔΕ: Αντικειμενικά κριτήρια για την κινητικότητα των εργαζομένων


Σε κλοιό διαδηλωτών άρχισε την Πέμπτη το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στα Ιωάννινα. Οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη συρρίκνωση των Δήμων, τη συγχώνευση και κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που φοβούνται ότι θα φέρει απολύσεις. Στην ομιλία του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης προσπάθησε να καθησυχάσει δημάρχους και υπαλλήλους, δηλώνοντας πως όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα μετακινηθούν κατά προτεραιότητα σε άλλους δήμους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη διαφαινόμενη κατάργηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

«Όχι στον ακρωτηριασμό των κοινωνικών δικτύων της Αυτοδιοίκησης»

Την υιοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων που θα εφαρμοστούν στην Τ.Α., αναφορικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, ώστε να μην πληγούν οι κοινωνικές δομές της, συζητά το υπουργείο Εσωτερικών με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αυτό τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υιοθετούμαι οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της Αυτοδιοίκησης, και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει πραγματικές ανάγκες και συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ και στην εξυπηρέτηση των δημοτών».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως η συνταγματική ιδιαιτερότητα της Αυτοδιοίκησης δίνει τη δυνατότητα να αναλάβει το ποσοστό που της αντιστοιχεί στην εθνική πολιτική για την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς να καταργηθούν χρήσιμοι εποπτευόμενοι φορείς και χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο θεσμικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης, είπε, είναι οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν να απορροφηθούν κατά το δυνατόν από Αυτοδιοικητικές δομές, γι' αυτό τον λόγο προωθεί και θεσμικά την ενίσχυση της κινητικότητας των εργαζομένων από Δήμο σε Δήμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως με τον τρόπο αυτό, «θα προστατευτούν επαρκώς τα κοινωνικά δίκτυα, θα διαφυλαχτούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι, και θα εξυγιανθούν οι Δήμοι που καθίστανται προβληματικοί λόγω του μισθολογικού κόστους».

Ο κ. Στυλιανίδης δεν τοποθετήθηκε στο ζήτημα της διεξαγωγής του χρόνου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, θέμα στο οποίο έθεσε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
 
 ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.