!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Όχι» από την ΠΕΔΚΜ στην κατάργηση νομικών προσώπων δήμων



Στη σκιά του δημοσιεύματος της aftodioikisi.gr για τα 225 νομικά πρόσωπα των δήμων στην Μακεδονία – Θράκη, συνεδρίασε  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), η οποία εξέφρασε ομόφωνα την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο καταργήσεων και συγχωνεύσεων των οργανισμών των δήμων.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «οι δημοτικές επιχειρήσεις σηκώνουν το βάρος των κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων» και πρόσθεσε: «Στο συνέδριο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε αυτή την αυτοδιοίκηση. Η μόνη λύση είναι να παραδώσουμε τα κλειδιά και να παραιτηθούμε, είτε είμαστε πολλοί είτε είμαστε λίγοι».
Παράλληλα η ΠΕΔΚΜ πρότεινε τη χρηματοδότηση των κοινωνικών και προνοιακών προγραμμάτων από το 10% των μη απορροφηθέντων πόρων του ΕΣΠΑ που φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ.
Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ αποφασίστηκε επίσης να κατατεθεί επίσημο αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 216 του ν3163 του 2006 έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, με σκοπό να γίνει δημοψήφισμα για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.