!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το αύριο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» - dimokratis.gr

Ασκούνται πιέσεις για να δοθούν στοιχεία της οικονομικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των ηλικιωμένων που ωφελούνται του προγράμματος

Τακτικές που παραπέμπουν σε «ωμό εκβιασμό» από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων, με αντικείμενο συναλλαγής τους μισθούς και τα δεδουλευμένα πολλών μηνών και τα στοιχεία των ηλικιωμένων που εξυπηρετεί το πρόγραμμα, καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» της Λέσβου Στρατής Γεωργέλλης, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή οι οφειλές για τους εργαζόμενους του προγράμματος στη Λέσβο έχουν αγγίξει τους 10 μήνες συν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα, επιδόματα αδείας κ.λπ.
Το αύριο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Το αύριο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
«Αν και μας είχαν υποσχεθεί από το Υπουργείο, αυτό έγινε και στην πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, ότι η δόση με τα χρήματα του δευτέρου εξαμήνου θα εκταμιευθεί έως και τις 15 Μαρτίου, εντούτοις μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Από την πληροφόρηση που έχουμε δια στόματος Υπουργού Χ. Αθανασίου, αυτή τη στιγμή το ένταλμα για τις πληρωμές βρίσκεται στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κου Σταϊκούρα και περιμένει να υπογραφεί.

ΠΙΕΣΕΙΣ
Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ασκείται μία αρκετά έντονη πίεση προς την πλευρά των εργαζομένων που υπηρετούν στο πρόγραμμα, να δώσουν στο Υπουργείο τα στοιχεία των ωφελουμένων από το πρόγραμμα, δηλαδή πίνακες με τα ονόματά τους και στοιχεία της οικονομικής και ασφαλιστικής τους κατάστασης. Θεωρούμε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της δημιουργίας από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων που υλοποιούν το πρόγραμμα, μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στη νέα φάση του προγράμματος, όπως τη σχεδιάζουν με τη δημιουργία συνεταιρισμών. Φοβούμαστε ότι ως αντικείμενο συναλλαγής, για να δώσουμε τα στοιχεία αυτά, είναι οι μισθοί μας και γι αυτό παρατηρείται αυτή η κωλυσιεργία. Φοβάμαι ότι όταν μπει τελικά η υπογραφή Σταϊκούρα, θα βρεθεί κάποιο άλλο κώλυμα, προκειμένου να μας πιέσουν για να στείλουμε τα στοιχεία.
Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δώσουμε λίστες με ονόματα και λεπτομερή στοιχεία ηλικιωμένων που ωφελούνται από το πρόγραμμα, τα οποία σε τελική ανάλυση αποτελούν προσωπικά δεδομένα και δεν γνωρίζουμε πώς θα αξιοποιηθούν».

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ
Εντωμεταξύ, η Παρασκευή 12 τρεχ. είναι καταλυτική ημερομηνία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου, αφού αναμένεται να πληρωθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τους μισθούς 2 μηνών.
«Δυστυχώς, εμείς που υπηρετούμε το πρόγραμμα στο Δήμο Λέσβου, είμαστε εκείνοι που έχουμε πληρωθεί τα λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τους συναδέλφους μας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι εργαζόμενοι του Β.σ.Σ. πληρώνονται είτε κάθε μήνα, είτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εμείς αποτελούμε μοναδικές εξαιρέσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.