!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΣΣ Ν. ΒΙΩΤΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



O   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ  ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :
Καταγγέλλει και δεν αποδέχεται  το αίτημα του Υπ. Εργασίας  για την αποστολή  στατιστικών στοιχείων καθώς το αίτημα αυτό συνδέεται άμεσα  με την καταβολή των δεδουλευμένων  μας  ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ  δεν αποδέχεται την πρόταση του Πανελλήνιου  Συντονιστικού καθώς:
1.       Η  εργασία μας  και η αμοιβή αυτής  αποτελεί δικαίωμα το οποίο προστατεύεται από το κράτος  ( άρθρο 22 του Συντάγματος). Επίσης  η υποχρέωση συμπλήρωσης στατιστικών στοιχείων ως προϋπόθεση για την  πληρωμή των φορέων υλοποίησης και την καταβολή  της μισθοδοσίας των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν προκύπτει ως υποχρέωση από καμία διάταξη του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και χρηματοδότησης των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι .Κατά συνέπεια η σύνδεση της  καταβολής των δεδουλευμένων μας με την αποστολή  στατιστικών στοιχείων από το Υπ. Εργασίας αποτελεί  πράξη αυθαίρετη και εκβιαστική .
2.       Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δημιουργεί σοβαρά  ερωτηματικά για την όποια σκοπιμότητα η οποία υποκρύπτεται, δεδομένου ότι ανάμεσα στα ζητηθέντα περιλαμβάνονται και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με  την Αρχή Προστασίας  Προσωπικών  Δεδομένων στην οποία απευθύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία συγκεκριμένα σωματεία  και τα οποία κατηγορήθηκαν  γι΄αυτή τους την πράξη.
3.       Δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι κοινωνικοί επιστήμονες  του προγράμματος  Βοήθεια στο Σπίτι δεσμεύονται από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις ( Ν.2472/1997, ΠΔ 23/1992) αλλά και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ( Γνωμ. 9/1999)για την τήρηση αυστηρής εχεμύθειας  και την τήρηση αυστηρού επαγγελματικού απόρρητου.
4.       Δεδομένου  ότι   τα ευαίσθητα προσωπικά  δεδομένα  τα οποία ζητούνται προστατεύονται από τον νόμο με αυστηρές ρυθμίσεις αλλά και απαγορεύεται   η επεξεργασία  τους χωρίς   την προηγούμενη έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
5.       Επειδή απουσιάζει επίσημο  γραπτό έγγραφο από τις  υπηρεσίες του Υπ Εργασίας για την έγκριση συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των ωφελουμένων στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια  στο Σπίτι», παρά  μόνο αυτό το οποίο υπάρχει  είναι οι προφορικές διατυπώσεις  και το παζάρεμα  εκ μέρους του  σύμβουλου του υφυπουργού Εργασίας  με τις όποιες σκοπιμότητες αυτές υποκρύπτουν.
6.       Δεδομένου  ότι έχουν κατατεθεί επερωτήσεις  από κόματα και ασκούνται πιέσεις από διάφορους φορείς.
7.       Δεδομένου ότι οι φορείς υλοποίησης αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές  ουδέποτε αρνήθηκαν να παράσχουν  στοιχεία  στην Ε.Ε.Τ..Α.Α . και σε οποιοδήποτε άλλο  επίσημο φορέα όταν αυτά  ζητήθηκαν και τα οποία στοιχεία όμως  είναι  σύμφωνα με τις υποχρεώσεις  που απορρέουν  από την σύμβαση που έχουν υπογράψει οι φορείς.
8.       ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
9.       ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΣΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
10.   ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ ΜΑΣ  ΕΝ ΌΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
11.   ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΑΓΩΝΑ  ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ , ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΗ
12.   ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ  
13.   ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ  ΟΜΩΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ,   ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΊΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ



                         Για το Δ.Σ.



Πρόεδρος
Παπαϊωάννου Λουκία

Γεν. Γραμματέας
Κοσμίδης Κων/νος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.