!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

“Γνωρίζετε πόσο κακό θα προξενήσετε με την ψήφιση του σημερινού Πολυνομοσχεδίου στις Προνοιακές Δομές του τόπου μας;”


alt  










Η φράση του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή ” Παίρνουμε μέτρα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα” έγινε αφορμή για την σύνταξη του παρόντος άρθρου. Και φυσικά το περιεχόμενό του δεν αφορά μόνο τον εν θέματι Βουλευτή, αλλά και τους τέσσερις, οι οποίοι από κοινού συμμετέχουν στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα και συναποφασίζουν ψηφίζοντας τα εκάστοτε νομοσχέδια.
Επειδή όμως αποτελεί προϊόν προβληματισμού πάνω στην επίμαχη φράση του θέματος, το περιεχόμενό του συντάσσεται ως απάντηση στα λεχθέντα του. Σε κάθε περίπτωση όμως η εκάστοτε αναφορά στο πρόσωπό και τις ενέργειές του, άμεσα συνδέει τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες σκέψεις αλλά κυρίως τις ίδιες κρίσεις, έχοντας ως συναποδέκτες, τους συναποφασίζοντες σήμερα μαζί του συναδέλφους του, Βουλευτές του Νομού Πέλλας.
Το Πολυνομοσχέδιο λοιπόν που σήμερα το βράδυ (28/04/2013) ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής είναι άραγε, όπως αναφέρει ο κ. Βουλευτής ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται για το καλό της Ελλάδας, για το καλό του Έλληνα δηλαδή, για το καλό της Ελληνικής οικογένειας, ή για το καλό κάθε οικογένειας που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα; Οι πρώιμες, κατά την γνώμη μου, προεκλογικές κορώνες που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημιουργούν ένα κλήμα τεχνικής πόλωσης, μέσω του οποίου αποπροσανατολίζεται ο Ελληνικός λαός. Ενός κλήματος μέσω του οποίου επιχειρείται για άλλη μια φορά ο κατακερματισμός της Ελληνικής κοινωνίας σε Ν.Δ.άτες, ΠΑΣΟΚτσήδες, Συνασπιστές, Αριστερούς, χρυσαυγήτες κ.λ.π.
Και ενώ για άλλη μια φορά σύσσωμος ο πολιτικός συνασπισμός στον οποίο κ. Βουλευτά ανήκετε, γιατί δεν ανήκετε πλέον ούτε εσείς ούτε οι άλλοι Βουλευτές του Νομού μας, μόνο σε ένα κόμμα (Ν.Δ ή ΠΑ.ΣΟ.Κ), αλλά σε ένα συνονθύλευμα πολιτικών κομμάτων, με εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις, προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα που σήμερα θα ψηφίσετε είναι για το συμφέρον μας, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει πολύ καλά, ότι για άλλη μια φορά τόσο εσείς, όσο και οι λοιποί ψηφίσαντες ανά καιρούς τα διάφορα μνημόνια συνάδελφοί σας, βάλατε το χεράκι σας στην οικονομική και όχι μόνο εξαθλίωση δίκην «ταφόπλακας» που σκεπάζει την Ελληνική Κοινωνία. Και δεν θα αναφερόμουν συγκεκριμένα σε σας, αν το παραπάνω δημοσίευμά σας, δεν σας έφερνε ως έναν εκ των εισηγητών του σημερινού «Πολυνομοσχεδίου!!!» [αχταρμάς Νόμων και διατάξεων είναι η κυριολεκτική ονομασία του], το οποίο καλείστε να ψηφίσετε.
Γνωρίζετε κ. Βουλευτά ότι αυτά τα μέτρα που παίρνετε θα πλήξουν καίρια τις Προνοιακές Δομές της χώρας, τις ωφελούμενες από αυτές οικογένειες, ηλικιωμένους, εργαζόμενες γυναίκες και παιδιά;  Γνωρίζετε ότι στην σελίδα 74 του προσχεδίου Νόμου που σήμερα θα ψηφίσετε, ώστε να τροποποιήσετε τους Ν. 4046/2012, 4093,2012 και 4127/2013 τους οποίους, πάλι εσείς ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί σας της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάρα πολύ πρόσφατα (2012 και 2013), ψηφίσατε μιλούν για κατάργηση των Ν.Π.Ι.Δ;  Γνωρίζεται ότι τα μόνα υπάρχοντα (Ν.Π.Ι.Δ.) που έχουν απομείνει στους Δήμους είναι αυτά που ασχολούνται με τις Προνοιακές Δομές τους (ΚΗΦΗ. ΚΔΑΠ. ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, Βοήθεια στο σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί κλπ);    Μήπως λοιπόν πρόκειται να κλείσουν αυτές οι Δομές, ή ορισμένες απ’ αυτές και έτσι να γίνετε, ως Βουλευτές, η αιτία για άλλη μια φορά, της διχόνοιας που θα υπάρξει μεταξύ των εργαζομένων σε αυτές;  Η μήπως, τέλος θεωρείται άλλων περισσότερο αναγκαία την προσφορά τους, π.χ αυτήν των ηλικιωμένων από αυτήν των παιδιών ή ακόμη των παιδιών με ειδικές ανάγκες;
Είναι θεμιτό και ανθρώπινο, για μια πολιτισμένη κατά τα άλλα κοινωνία, να κάνει αυτές τις διχοτομικές συγκρίσεις και διακρίσεις μεταξύ των μελών της;  Είναι θεμιτό να παίρνονται αποφάσεις που να πλήττουν τη μια ή την άλλη κοινωνική ομάδα; Μπορεί να εξυπηρετείται ο παππούς ή η γιαγιά μέσω των Κ.Η.Φ.Η. και των Κ.Α.Π.Η. και να υποφέρει η εργαζόμενη κόρη ή νύφη τους, γιατί δεν έχει ποιος να απασχολήσει δημιουργικά, να φυλάξει τα παιδιά της, τα εγγόνια τους δηλαδή, αφού θα κλείσουν τα Κ.Δ.Α.Π. π.χ.;   Είναι θεμιτό οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσλήφθηκαν πριν από λίγα χρόνια μέσω ΑΣΕΠ, ορισμένοι από αυτούς, εφόσον κλείσει η Δομή τους, να βρεθούν στο δρόμο; [Βλέπε (σελ 74) «….Σε περίπτωση κατάργηση θέσεων σε ΝΠΙΔ, προβλέπεται καταγγελία της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου….»;]   Είναι θεμιτό και πρέπον να βάζετε σε διχόνοια τον Ελληνικό λαό διαχωρίζοντας τους «αμνούς» από τα «ερίφια», τους τυχερούς από τους άτυχους, τους ωφελούμενους από τους μη ωφελούμενους;
Επειδή η πορεία σας μέχρι τώρα στον Πελλαίο χώρο είναι «μετρίσημη» τόσο από τις ενέργειές σας, μερικές από τις οποίες κρίνονται ως θετικές στην τοπική κοινωνία, όσο και από την αδράνειά σας, δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω ως αντίθετα κείμενες στην τοπική κοινωνία, σας καλώ να μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος. Να μην τρέχουμε εκ των υστέρων για την παραμονή μιας χρήσιμης για την τοπική κοινωνία γενικότερα Προνοιακής Κοινωνικής Δομής, αλλά να προλάβουμε την κατάργησή της. Καμία Κοινωνική Δομή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικογένειας, κύριου μοχλού ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας δεν είναι περιττή. Αν θέλετε «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» αφήστε την ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑνα εργασθεί. Αφήστε τις Κοινωνικές Δομές και τους εργαζόμενους σ’ αυτές να συνεχίσουν να προσφέρουν προς αυτόν τον σκοπό. Ο «φυσικός» σας χώρος είναι ο Νομός της Πέλλας. Οι άνθρωποι τους οποίους έχετε καθήκον να υπηρετείτε και να διακονείται φροντίζοντάς τους είναι οι κάτοικοί του, οποιασδήποτε «κομματικής!!!» (αν υπάρχουν ακόμη τέτοιοι) απόχρωσης και αν είναι. Το σπίτι σας δεν είναι το εκάστοτε συνασπιζόμενο (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΔΗΜ.ΑΡ) κυβερνητικό σχήμα στο οποίο απλώς περιστασιακά ανήκετε. Τα πεπραγμένα σας, οι αρνητικές σας ενέργειες, όπως και αυτές της αδράνειάς σας, θα σας καταλογισθούν από τον λαό της Πέλλας. Αν χρειασθεί να πείτε όχι σε κάθε προσπάθεια που υπονομεύει την λειτουργία της Ελληνικής Οικογένειας να το πείτε. Να αντισταθείτε, να προλάβετε την φθορά, την καταστροφή των Κοινωνικών Δομών που επιχειρείται, με σκοπό της διάλυση της Ελληνικής Οικογένειας. Να αρνηθείτε σε κάθε σχέδιο υπονόμευσης του ύψιστου αυτού κοινωνικού θεσμού και των Δομών που το εξυπηρετούν και τον στηρίζουν. Τα παθήματά μας από την απώλεια του Πανεπιστημίου του Νομού μας και την συνεχιζόμενη απόπειρα υφαρπαγής του ενός εκ των δύο Νοσοκομείων που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα, πρέπει να μας έχουν διδάξει πολλά,  ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.
Τέλος θα ήθελα με έμφαση να επαναλάβω τα ίδια λόγια με τα οποία ξεκίνησα. Θα ήταν πολύ μεροληπτικό και δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μου να αναφέρομαι μόνο στον εν λόγω Βουλευτή. Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του και όχι στο πρόσωπό του διέβλεψα το κίνητρο να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές. Τα ίδια ακριβώς ως προς το μέγεθος και την ένταση ισχύουν, όπως προανέφερα άλλωστε και στο εισαγωγικό μου προοίμιο, και για τους άλλους τρεις Βουλευτές του Νομού μας. Η Ιστορία γράφει τους «απείθαρχους κομματικά», «αντιρρησίες της κομματικής πειθαρχίας» και λειτουργούντες με ανθρώπινη κοινωνική συνείδηση με «χρυσά» γράμματα. Ο Ελληνικός Λαός τιμούσε, τιμά και θα τιμά πάντοτε, όσους αντιστέκονται σε κάθε απόπειρα νομοθετικής εκτροπής που επιχειρείται και με την οποία βάλλεται ο ύψιστος θεσμός της οικογένειας.
Φροντίστε λοιπόν Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές με «χρυσά» και όχι με «μελανά» γράμματα να σας γράψει η τοπική και η Ελληνική ιστορία γενικότερα.

Μια εργαζόμενη Μάνα


karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.