Δεν πρόκειται να δώσουν κανένα στοιχείο για τους ωφελουμένους του προγράμματος οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό αποφάσισαν, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου τους, Στρατής Γεωργέλλης, οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Αθήνα.
Το νέο θέμα που ανέκυψε και συνδέεται και πάλι με την πληρωμή των εργαζομένων, έχει να κάνει με την καταγραφή των στοιχείων των ωφελουμένων, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου είναι επιτακτική, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος αντιδρούν γιατί αφενός κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στη σύμβαση που υπέγραψαν, κι αφετέρου πρόκειται για τα προσωπικά δεδομένων των ηλικιωμένων.
Ο κ. Γεωργέλλης κάνει λόγο για εκβιασμό, στον οποίο όμως δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν. Για τη στάση που θα υιοθετήσουν απέναντι στο νέο πρόβλημα, συζήτησαν οι εργαζόμενοι του νησιού κατά τη συνάντησή τους στο Εργατικό Κέντρο, καταλήγοντας στο να μη δώσουν κανένα στοιχείο.

 emprosnet.gr