Στοιχεία ... των ωφελούμενων από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ζήτησαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Εργασίας, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και μάλιστα εν αγνοία τους, κάτι που το απόρρητο απαγορεύει, με την απειλή, όπως σημειώνουν, ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα!
Την Παρασκευή, λοιπόν, οι κατά τόπους σύλλογοι συνεδρίασαν και αποφάσισαν, να μην ενδώσουν.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα:
«Μήπως νομίσατε ότι η παράταση του εξαμήνου έλυσε το πρόβλημα της «Βοήθειας στο Σπίτι»; Ξέρετε τι μας περιμένει;
Το εξάμηνο άρχισε με ένα πολύ ψυχρό εκβιασμό από το Υπουργείο ότι αν δεν δώσετε στοιχεία απόρρητα για τους ωφελούμενους δεν θα πληρωθείτε .
Η  απαίτηση αυτή του υπουργείου είναι παράνομη σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών  δεδομένων και σύμφωνα με τα δικηγορικά γραφεία επώνυμων νομικών.
Αντί να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μιας και τα χρήματα δεν έχουν φτάσει και ούτε θα φτάσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ , και τη στιγμή που ορισμένοι εκπρόσωποι του συντονιστικού κάνουν μεγάλες προσπάθειες μέσω της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, μέσω νομικών , βουλευτών και άλλων παραγόντων να αποδείξουμε ότι ο εκβιασμός αυτός πρέπει να αποσυρθεί, μερικοί εκπρόσωποι βγαίνουν και ανακοινώνουν ότι αποδεχόμαστε τις απαιτήσεις του υπουργείου.
Αποδεχόμαστε και επιτρέπουμε στο υπουργείο να ετοιμάσει πιο γρήγορα την ιδιωτικοποίηση και την ταφόπλακα της ΒΟΗΘΕΙΑΣ.
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε  και συγνώμη από το Υπουργείο Εργασίας , που δεν του επιτρέψαμε να δημιουργήσει νωρίτερα τις συνεταιριστικές και να στείλει στο σπίτι τους εργαζόμενους μετά από τόσα χρόνια;
Συνάδερφοι, μην στέλνετε στοιχεία.
Κερδίστε χρόνο για να κερδίσετε εργασία. Όλοι είμαστε απλήρωτοι και είναι χειρότερο  να είμαστε άνεργοι.
Συνάδερφοι ξυπνήστε. Ετοιμαστείτε για αγώνα.
Δεν έχουμε χρόνο , θέλουν να οργανώσουν τις συνεταιριστικές ώστε να είναι το έτοιμο μοντέλο και η απόλυσή μας, πριν να προλάβουμε να αντιδράσουμε».

 cretalive.gr