!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ



Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

                 ΠΡΟΣ: Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
                                                                               
Το Πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι» υλοποιείται  και εποπτεύεται από Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις επιχειρήσεις αυτών .Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  ( Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., έχει αναλάβει την υλοποίηση και αξιολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών σχετικά με τη συλλογή των επιχειρησιακών στοιχείων των δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την παρακολούθηση της υλοποίησης του κατά την περίοδο παράτασης του από 1-1-2012 έως και 30-9-2013.Οι εργαζόμενοι  στα πλαίσια αυτού του προγράμματος έχουν συνάψει σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος .
Εν όψει της χρηματοδότησης του Β΄ Εξαμήνου του 2012 καλούνται οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. , εκτός των τυπικών οικονομικών – τεχνικών  στοιχείων και την αποστολή αρχείου για ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Ε.Κ.Κ.Ε., αρχείο το οποίο  περιλαμβάνει πληροφορίες που αναφέρονται στην κοινωνική πρόνοια και αποτελούν ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των εξυπηρετουμένων του προγράμματος για το διάστημα 2011 – 2013 και ως εκ τούτου ο νόμος τους επιφυλάσσει αυξημένη προστασία .
Παρακαλώ όπως μας  γνωρίσετε τα παρακάτω:
Α). την έγγραφη χορήγησης άδειας συλλογής και επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων του υπεύθυνου επεξεργασίας από την Αρχή  για το ανωτέρω αρχείο εφόσον πρόκειται για ευαίσθητα  προσωπικά δεδομένα.
Β). την έγγραφη γνωστοποίηση της ταυτότητας της συγκεκριμένης έρευνας (περιγραφή σκοπού επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ,το είδος των δεδομένων, τους αποδέκτες των δεδομένων ,τα μέτρα ασφάλειας του αρχείου ή της επεξεργασίας και τα στοιχεία του υπεύθυνου επεξεργασίας  σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 2472/97).
Γ). τις διατάξεις των νόμων όπου θα αναφέρεται ότι προϋπόθεση για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια 

στο Σπίτι» αποτελεί εκτός από την υποβολή  των τυπικών οικονομικών στοιχείων και λοιπών δικαιολογητικών και η προσκόμιση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των εξυπηρετούμενων του προγράμματος.
Δ). την έγγραφη ανάθεση της επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό του υπεύθυνου επεξεργασίας ( Ε.Κ.Κ.Ε.)  στους κοινωνικούς επιστήμονες του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι» σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 2472/97
Ε). την διαβεβαίωση της Αρχής ότι επιτρέπεται η συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων χωρίς την γραπτή συγκατάθεση των εξυπηρετούμενων από το πρόγραμμα .
ΣΤ) εάν οι πληροφορίες που ζητούνται να αποσταλούν από τους φορείς αποτελούν στατιστικά στοιχεία ή  πλήρη αναφορά προσωπικών δεδομένων (π.χ. ονοματεπώνυμο, κλπ) των εξυπηρετούμενων του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’.
Παρακαλούμε για την γνωμοδότησή σας το συντομότερο δυνατό καθώς καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» περισσότερο από το χρονικό διάστημα των  οκτώ μηνών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.